Λήμνος

07/11/2014 - 20:08

Στη Βουλή το θέμα του Νοσοκομείου Λήμνου μετά από την ερώτηση του Π. Βογιατζή

style="text-align: justify;">Την Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 15 Οκτωβρίου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λήμνου συζήτησε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. 
 
Παρόλο που ο Βουλευτής υπήρξε σαφής στην ανάπτυξη της Ερώτησής του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό αναφέροντας συγκεκριμένα τις παραιτήσεις δύο άριστων και έμπειρων ιατρών από το Νοσοκομείο Λήμνου, αλλά και τεσσάρων ακόμη που επίκεινται, εξαιτίας της κακής διοίκησης του Νοσοκομείου, ο κ. Γρηγοράκος απέφυγε να απαντήσει αναφερόμενος σε νέες προσλήψεις τεσσάρων ιατρών που έχουν δρομολογηθεί ήδη για το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.
Στη δευτερολογία του ωστόσο, ο Βουλευτής επιμένοντας τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι να αντικατασταθούν οι ήδη υπάρχοντες και έμπειροι ιατροί με καινούριους, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, αλλά να αντιμετωπιστεί η αιτία του προβλήματος που οδηγεί τους ιατρούς σε παραίτηση και που δεν είναι άλλη από την ίδια τη διοικήτρια του Νοσοκομείου. Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει στοιχεία που διαθέτει εις βάρος της και τα οποία έχει ήδη θέσει υπόψιν του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.
Έτσι, μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο Βουλευτής, ο Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε πως θα ελέγξει άμεσα αυτά τα στοιχεία, κανονίζοντας προσωπική επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις.
Θετικό σημείο της σημερινής συζήτησης θεωρείται πάντως η διαβεβαίωση του κ. Γρηγοράκου ότι το Υπουργείο ψάχνει τρόπους για οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών των νησιωτικών περιοχών και μάλιστα ιδιαίτερα των ακριτικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες. Κάτι που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα δε σταμάτησε να ζητά από το Υπουργείο ο Βουλευτής, ισχυριζόμενος ότι χωρίς επιπλέον κίνητρα το πρόβλημα στελέχωσης των μονάδων υγείας των νησιών, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί.
 

Μοιράσου το άρθρο!