Λήμνος

29/11/2012 - 18:30

Συμπαράσταση Ν. Σηφουνάκη στον αγώνα του Λημνιακού Λαού

Συμπαράσταση Ν. Σηφουνάκη στον αγώνα του Λημνιακού Λαού

Φίλες και φίλοι,


Στη  κινητοποίησή σας  δεν μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου να είμαι παρών.
Χαιρετίζω τη συγκέντρωση σας, και, αν η Συντονιστική σας Επιτροπή το επιτρέψει, παρακαλώ διαβιβάστε το μήνυμά μου:
«Η Πολιτεία έχει χρέος να μην αντιμετωπίζει τους κατοίκους των νησιών μας, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Άλλωστε, αυτό,  δηλαδή η Ισοπολιτεία και η Ισονομία, αποτελούν θεμελιώδεις διατάξεις του  Ελληνικού Συντάγματος.
Τόσο η κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου στη Μύρινα, όσο και η επιχειρηθείσα  συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης (εάν τελικά δεν αποτραπεί λόγω λειτουργικότητας), υποβαθμίζουν την οικονομική  και την ομαλή κοινωνική ζωή του ακριτικού νησιού.
Μολονότι όλοι συναισθανόμαστε και βιώνουμε τις συνέπειες της σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, οφείλουμε να αποτρέψουμε ενέργειες και πολιτικές και να προστατέψουμε έργο και θεσμούς, που με πολύ κόπο και περίσσεια φροντίδα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει, για να έχουν και οι Λημνιοί ίσες ευκαιρίες με τους άλλους Έλληνες.
Οφείλουμε να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για  να συνειδητοποιήσει η απρόσωπη κεντρική Διοίκηση τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής Λήμνου, του 8ου σε έκταση νησιού της χώρας. Έχουμε τα επιχειρήματα. Γι’ αυτό νομίζω πως  ο κοινός αγώνας δεν πρέπει να αποσκοπεί στην καλλιέργεια τοπικισμού και σε σκοπιμότητες για προσπόριση επί μέρους πολιτικού οφέλους, αλλά στο δίκιο της Λήμνου αποκλειστικά.
Τάσσομαι αλληλέγγυος στον κοινό αγώνα, και, θα συνεχίσω να πράττω – όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια – με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού μας νομού.»

Με εκτίμηση,

Νίκος Σηφουνάκης

Μοιράσου το άρθρο!