Λήμνος

01/04/2014 - 13:56

Σύμβαση έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης» στη Λήμνο

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέγραψε την σύμβαση υλοποίησης του Έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης», με την ανάδοχο εταιρεία «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε.». 
 
Η υποδομή για τους μηχανισμούς αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ με προβλήματα κινητικότητας περιλαμβάνει ράμπα πρόσβασης τους στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Οι μηχανισμοί θα τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις εύκολα προσβάσιμες, σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 78.000,00 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».
 
Αυτή η υποδομή δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στις παραλίες της Λήμνου, καθώς θα είναι οι μοναδικές στο βόρειο αιγαίο που θα διαθέτουν ανάλογα συστήματα.
 
Η προσπάθεια αυτή την οποία οφείλουμε στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα βοηθά παράλληλα και τον τουρισμό μας, καθώς η ζήτηση για ανάλογες ποιοτικές υπηρεσίες αυξάνει καθημερινά και η ύπαρξη τους αναβαθμίζει την ποιότητα των τουριστικών προορισμών που την διαθέτουν.
 

Μοιράσου το άρθρο!