Λήμνος

20/06/2012 - 10:42

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με εκπρόσωπο των Αυστραλών διοργανωτών των εορτασμών των 100 χρόνων από τις επιχειρήσεις των ANZAC

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης υποδέχτηκαν στο δημαρχείο τον Dr. John Basarin, εκπρόσωπο των Αυστραλών διοργανωτών της μεγάλης κρουαζιέρας που θα πραγματοποιηθεί το 2015, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από τις επιχειρήσεις των ANZAC στη Λήμνο και στη Καλλίπολη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η συμμετοχή του νησιού μας στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και οι ενέργειες προετοιμασίας καθώς αναμένεται πολυάριθμη συμμετοχή στις οργανωμένες επισκέψεις από την Αυστραλία αλλά και τις άλλες χώρες του ANZAC.

Ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η  δυνατότητα ανάπτυξης του θεματικού ιστορικού τουρισμού, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ήδη υποβάλλει ο Δήμος Λήμνου στο Πολεμικό Μουσείο Αυστραλίας, για την δημιουργία ενός Ιστορικού Μουσείου στη Λήμνο, στο οποίο θα παρουσιάζεται και η ιστορία των ANZACs, και πρότεινε τρόπους συνεργασίας τόσο για την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού μας σχετικά με τον ιστορικό ρόλο της Λήμνου, όσο και για κοινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Μοιράσου το άρθρο!