Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/07/2021 - 16:39

Δράσεις για άτομα με προβλήματα όρασης & κινητικά προβλήματα στο Γεωπάρκο Λέσβου

Πρόγραμμα ERASMUS+

 

Δράσεις για άτομα με προβλήματα όρασης & κινητικά προβλήματα στο Γεωπάρκο Λέσβου

 

Ευρωπαϊκή συνάντηση εργασίας στη Λέσβο

19-23 Ιουλίου 2021

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο πλαίσιο των δράσεων για άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Geology for the Visually Impaired and Disabled». 

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά με στόχο τη γνωριμία των ατόμων με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα με τη γεωλογική μας κληρονομιά και τους γεώτοπους που συναντώνται σε περιοχές Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο από 19 έως 23 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και στους εντυπωσιακούς γεώτοπους της Λέσβου Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το Κάστρο Μυτιλήνης, θα γνωρίσουν την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης της Μυτιλήνης καθώς και τη μοναδική γαστρονομία της Λέσβου. 

Στο Πρόγραμμα εκτός από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχουν ως επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Πατρών και ως εταίροι το Κέντρο Liepajas Neredzigo biedriba από τη Λετονία, το Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού από την Κύπρο, το Κολλέγιο EMILIEN ADAM DE VILLIERS από τη Γαλλία, το σχολείο CEIP LA JARA από την Ισπανία και το Κέντρο OPENCOM I.S.S.C. από την Ιταλία.

Μοιράσου το άρθρο!