Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

03/10/2019 - 06:01

Επόμενος σταθμός το Ηράκλειο Κρήτης - Η έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους συνεχίζει το ταξίδι

Γεωτουρισμός στα νησιωτικά Γεωπάρκα Έκθεση «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ» ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΗΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ στο Ρέθυμνο και συνεχίζει στον επόμενο σταθμό παρουσίασής της μετά την Αθήνα, τη Λευκωσία, τη Σητεία και το Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο έως 26 Οκτωβρίου 2019.

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης είναι ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η έκθεση «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ» είναι ένα ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση, ένα ταξίδι στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικές παραγωγές να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, εντυπωσιακά απολιθώματα σπονδυλωτών (όπως δόντια και οστά προγονικών ελεφάντων) και θαλάσσιων οργανισμών (όπως όστρακα και κοράλλια), ορυκτά και πετρώματα που γεννήθηκαν τα βάθη του Ωκεανού της Τηθύος εκατομμύρια χρόνια πριν από τα νησιωτικά Γεωπάρκα της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και τον μήκους 7,5 μέτρων απολιθωμένο κορμό προγονικής λεύκας από την Λέσβο.  

Ειδικά για σχολικές ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και ειδικές ομάδες επισκεπτών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης οργανώνει καθημερινά ειδικές εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες. 

Η έκθεση «Μνήμες Γαίας - Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γεωτουρισμός στα νησιωτικά Γεωπάρκα» και ακρωνύμιο GEO-IN του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 - 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μοιράσου το άρθρο!