Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/06/2018 - 06:20

10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς».

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ

«Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς» 

Λέσβος, 7 - 17 Ιουνίου 2018

Με εκπροσώπους από 25 χώρες ξεκίνησε το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα  UNESCO και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς». Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνδιοργανώνουν με την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων τη σημαντικότερη δράση κατάρτισης στελχών του Διεθνούς Προγράμματος ‘UNESCO Global Geoparks».
Στην Καλλονή, το κέντρο του νησιού, με επισκέψεις σε όλη τη Λέσβο, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γεωλογική, φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου, το νησί που αναδεικνύει σε διεθνές πρότυπο για την ανάδειξη και προστασία τους.
Το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 17 Ιουνίου 2018 με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.
Η εκδήλωση έναρξης του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ηχοράματος του Δημήτρη Ταλιάνη «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO».
Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα παρουσιάσουν εισηγήσεις Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά και Καθηγητές από το εξωτερικό, διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα και ειδικοί επιστήμονες από την UNESCO.
Παράλληλα με τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο με στόχο τη γνωριμία των συμμετασχόντων με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικότοπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.
Η διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων στη Λέσβο θα συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου στο εξωτερικό ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ώστε τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου, με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου http://www.petrifiedforest.gr/geoparks2018, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr,  Tηλέφωνο: 2251047033.

Μοιράσου το άρθρο!