Skip to main content

«Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» - 10.000 επισκέπτες - Νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα για άτομα με προβλήματα όρασης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κοινού στην έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Ήδη περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν επισκεφτεί την έκθεση μετά από ένα μήνα λειτουργίας το Φεβρουάριο 2016. Το επόμενο χρονικό διάστημα η έκθεση και έως την ολοκλήρωσή της στις 29 Μαΐου 2016 αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών και σχολικών μονάδων όπως φαίνεται από τις δηλώσεις συμμετοχής.

 

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και παρουσιάζει απολιθωμένα ευρήματα ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας, σημαντικά τεκμήρια της σύνθεσης των απολιθωμένων δασών της Λέσβου και του Αιγαίου τα οποία ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Η έκθεση μεταφέρει νοερά τους επισκέπτες της στους υπαίθριους χώρους του εργοταξίου κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών και των εργασιών μεταφοράς των απολιθωμάτων, τους χώρους της έρευνας και τους υπαίθριους και εργαστηριακούς χώρους των συντηρήσεων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης

Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης θα υλοποιήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο χώρο της έκθεσης «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με προβλήματα όρασης με τα νέα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και τις πληροφορίες που μας παρέχουν για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια, την ηφαιστειότητα και τη σημασία τους στην κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν απολιθωμένα φυτά μέσω της αφής και να παρατηρήσουν τη δομή τους και τα ειδικά χαρακτηριστικά τους που έχουν διατηρηθεί άριστα τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία