Skip to main content

Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων / 23 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο "ΓΕΩ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Γεω-διατήρηση – Διαχείριση Γεωπάρκων Γεωτουρισμός και Τοπική ανάπτυξη" οργανώνει από 23 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015 στη Λέσβο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Δίκτυου Γεωπάρκων και της UNESCO.

Το Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων συγκεντρώνει έντονο διεθνές ενδιαφέρον και προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για την δημιουργία και λειτουργία Γεωπάρκων, σε όλο τον κόσμο

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνοι φορέων τουρισμού, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Κίνα, την Ταιλάνδη, την Ισπανία, την Ιταλία, την Σενεγάλη, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Χιλή, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Ελλάδα και θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες και ερευνητές που ασχολούνται με θέματα διαχείρισης και ανάδειξης Γεωπάρκων και ανάπτυξης του γεωτουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις κοινωνικές, οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις των γεωπάρκων σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πολλές περιοχές του νησιού με στόχο την γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικοτόπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτοτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προιόντα της Λέσβου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για το ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία των φυσικών και γεωλογικών μνημείων και την λειτουργία και ανάπτυξη των  γεωπάρκων.

Το θερινό σχολείο θα απασχολήσουν επίσης θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του γεωτουρισμού, με την αξιολόγηση των γεωτόπων και τον τρόπο που αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μπορούν να συνυπάρξουν με την προστασία φυσικών περιοχών και μνημείων. Παράλληλα θα παρουσιαστούν θέματα θεσμικής οργάνωσης και διαχείρισης γεωπάρκων καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης γεωπάρκων από την Ευρώπη, την Ασία την Αμερική και την Αφρική.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου http://www.petrifiedforest.gr/geoconservation/ e-mail: nzour@aegean.gr, lesvospf@otenet.gr,  Tηλέφωνο: 2251047033.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία