Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

26/07/2012 - 07:25

Έκθεση ζωγραφικής Σοφίας Λέρτα στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Λέρτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου  

Διάρκεια έκθεσης 24 έως 31 Ιουλίου 2012

Με επιτυχία ξεκίνησε η παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Λέρτα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους  Λέσβου στο Σίγρι. Η έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί έως 31 Ιουλίου 2012, οργανώνεται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης» που υλοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με μελάνια σε χαρτί και κινέζικο ριζόχαρτο. Στα έργα της Σοφίας Λέρτας παρουσιάζονται ζωντανές ανθρώπινες και φυτικές μορφές, διαμορφωμένες με καθαρότητα και επιμονή στις εικαστικές της προτάσεις. Τα ζωγραφικά μέσα που χρησιμοποιεί φέρνουν στην επιφάνεια των έργων της μια ατμόσφαιρα ονειρική, υπαρξιακή και γεμάτη ερωτήματα, διατηρώντας όμως παράλληλα ένα αισιόδοξο χαρακτήρα. Ο ρυθμός των χρωματικών κηλίδων μέσα στο χώρο υποδηλώνει με ένα ξεχωριστό τρόπο την παρουσία των ζωντανών μορφών της, οι οποίες αναδεικνύονται εντυπωσιακά.

Σοφία Λέρτα

Η Σοφία Λέρτα γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Πλωμάρι. Μετά το πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΑΒΣΠ), πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και σπουδές στην Τεχνική των Vitraux στο Mc Gill του Καναδά. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη ΝΕΛΕ Π. Φαλήρου (1989-1994), εντατικό σεμινάριο γυμνού στο Heatherley School of Fine Art στο Λονδίνο (1993) και σχέδιο με τους Κ. Τσικρή, Δ. Σαρασίτη και Π. Μπελτέκο (1995-1998). Από το 1998 έως το 2003 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (Εργαστήριο Γ. Βαλαβανίδη). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (1996), Πτυχιακή εργασία - Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2003), στη Στέγη τεχνών «Σ. Τρύφων» στο Μόλυβο (2005), στο Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (2006), στην Art Zone 42 (2010). Έχει φιλοτεχνήσει με σχέδιά της δύο τεύχη (Μαΐου & Σεπτεμβρίου 1996) του περιοδικού «Μανδραγόρας» και είναι μέλος του ανεξάρτητου δικτύου Ελλήνων Καλλιτεχνών σε δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο!