Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

31/07/2012 - 12:07

Εξαίσιο μουσικό ταξίδι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συναυλία Σίγρι Νίκος Ζούρος

Συναυλία Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Συναυλία Σίγρι Ορχήστρα Δήμου Δέσβου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιουλίου η μουσική εκδήλωση, αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση, που παρουσίασε η ορχήστρα του Δήμου Λέσβου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Οι ακροατές, που κατέκλεισαν το αμφιθέατρο του Μουσείου, απόλαυσαν μια εξαιρετική μουσική βραδιά υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Νίκος Ζούρος, ευχαρίστησε το Δήμο Λέσβου και κυρίως το μαέστρο και τα μέλη της Ορχήστρας, την οποία χαρακτήρισε ως το καλύτερο μουσικό σύνολο - πρεσβευτή της Λέσβου, για τη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους με τη συναυλία αυτή στην προσπάθεια του Μουσείου να λειτουργήσει ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών στη Δυτική Λέσβο. Στόχος του Μουσείου παραμένει η ανάδειξη και προστασία του Απολιθωμένου Δάσους και η δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων στην περιφέρεια. 

Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου κ. Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 120 εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη Λέσβο και το οποίο αποτελεί μια ξεχωριστή διοργάνωση στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Η βραδιά εξελίχθηκε μαγευτικά. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μοναδικές ερμηνείες με τραγούδια του Δήμου Μούτση από τους Πάρη Σκορδομπέκη, Μιχάλη Δήσσο, Συμεώνη Καραγιάννη, Κατερίνα Βασιλείου, Αμέρσσα Τσιριγώτη, Ειρήνη Στεφανοπούλου, Γρηγόρη Συρόπουλο, Νίκο Βερβενιώτη, Μαριάννα Μυρογιάννη-Κούκου και Μαρία Παναγιωτάρα, οι οποίοι μάγεψαν με την ερμηνεία τους.

Οι μουσικοί της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου Χρήστος Παναγιωτάρας (μπουζούκι),  Στράτος Βουτσής (μπουζούκι),  Πέλα Μυρογιάννη (ακορντεόν και πιάνο), Ειρήνη Στεφανοπούλου (πλήκτρα), Αντώνης Κάντζος (ακουστική κιθάρα – ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Αλγιαννάκης (κλασσική κιθάρα), Στράτος Μαμουλέλλης (μπαγλαμάς - 12 χορδή κιθάρα), Σίμος Ευθυμιάδης (μπάσο), Γιάννης Γανώσης (τύμπανα), Μαρία Αναγνωστέλλη (κρουστά) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη, ταξίδεψαν τους ακροατές σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Τζία Συκομιτέλλη.

Οι θεατές αποχαιρέτισαν την εκδήλωση ενθουσιασμένοι και έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συναυλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Α. Κουμαράς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιγρίου κ. Π. Τσίκνας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού κ. Α. Αντωνακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Αθανασιάδης και πλήθος κόσμου.

Μοιράσου το άρθρο!