Skip to main content

Η Λέσβος στη Γερμανία με "διαβατήριο" το Απολιθωμένο Δάσος

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου στη Γερμανία «Η Λέσβος & το Απολιθωμένο Δάσος» σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προώθησης Ελληνο-Γερμανικής Φιλίας την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος με θέμα «Η Λέσβος και το Απολιθωμένο Δάσος» πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στο Linden Museum της Στουτγάρδης, που διοργανώθηκε από τo Σύλλογο Προώθησης Ελληνο-Γερμανικής Φιλίας «ΦΙΛΙΑ», με πρωτοβουλία του κου Βασίλη Ζούρου μέλους του συλλόγου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΙΛΙΑ» κ. Σωτήρης Ζάγουρας όπου αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, ώστε να γνωρίσει το γερμανικό κοινό τις σπάνιες ομορφιές που διαθέτει η Ελλάδα και πως τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τους δύο λαούς.

Στην εκδήλωση η οποία έτυχε μεγάλης προβολής, παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη κ. Παναγιώτης Πάρτσος καθώς και πλήθος κόσμου, στη μεγάλη του πλειοψηφία γερμανοί αλλά και σημαίνοντες έλληνες της ομογένειας, ενώ είχαν προσκληθεί και εκπρόσωποι των γεωπάρκων της Γερμανίας. Το ακροατήριο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την ευκαιρία που είχε να γνωρίσει το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, τη μοναδική πολιτιστική της κληρονομιά, τις προστατευόμενες περιοχές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και παραδόσεις του νησιού. Παρουσιάστηκε η σημαντική γεωλογική και αισθητική αξία των μνημείων της Λέσβου, ο εκπαιδευτικός τους χαρακτήρας αλλά και το αρχαιολογικό, οικολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον της.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης η οποία πραγματοποιήθηκε στη γερμανική γλώσσα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου Ηλίας Βαλιάκος, παρουσιάζοντας παράλληλα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Λέσβο, αναφέρθηκε στο γεωλογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της και τα στοιχεία που συγκροτούν το Γεωπάρκο Λέσβου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις ενδιαφέροντος σε όλη τη Λέσβο που μπορούν να γίνουν πόλοι έλξης επισκεπτών αλλά παραμένουν ακόμη άγνωστα στο ευρύ κοινό, καθώς και τις δράσεις εκείνες που καθιστούν τη Λέσβο πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα η μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, οι θερμές πηγές, οι ελαιώνες, οι δυνατότητες για πεζοπορία και αγροτουρισμό καθώς και η μοναδική πολιτιστική παράδοση του νησιού, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τέθηκαν πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία