Skip to main content

"Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

 
Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο 
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00
 
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
 
 
«Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο» είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου και ώρα 20:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. 
Οι προβολές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσείου με θέμα «Γιορτές της Γης», που ως στόχο έχουν να αναδείξουν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, αλλά και διάφορες πτυχές της φυσικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου. 
Το ντοκιμαντέρ «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο» είναι μια παραγωγή του Εργαστηρίου Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη. Παρουσιάζει μέσα από εντυπωσιακές εικόνες τα πλούσια οικοσυστήματα των μεγάλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά της Λέσβου.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΟΥΛΙΟΥ
► «Με ένα σφυρί και μία λούπα»
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Με ένα σφυρί και μία λούπα». Στόχος των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας, είναι να έρθει το ευρύ κοινό πιο κοντά στην επιστήμη της Γεωλογίας και τα θεματικά αντικείμενά της. Για την υλοποίηση της ταινίας συνεργάστηκαν στενά ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Βασίλης Μέλφος, ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Αλέξης Χατζηπέτρος, η φοιτήτρια Γεωλογίας Α.Π.Θ. Ζωή Πανταζοπούλου και η Ιωάννα Παρλάντζα που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ, ενώ η παραγωγή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
► «Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης» 
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό άγνωστες εικόνες από εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις και τοπία του χερσαίου και θαλάσσιου τμήματος του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης.   Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς δέντρων αλλά και το δραματικό ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, τις χαράδρες και τις αινιγματικές γεωμορφές αλλά και παράκτιες σπηλιές, θαλάσσιες αψίδες, απολιθωματοφόρους ορίζοντες και κυψελοειδείς μορφές διάβρωσης που μαγνητίζουν το βλέμμα και εξάπτουν τη φαντασία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr. Πληροφορίες επίσης βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr.
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία