Ναυτιλιακά - Μεταφορές

05/08/2012 - 22:52

39 αδέσποτα λιμενικά καταφύγια ζητούν νομιμοποίηση-Συνάντηση Βουνάτσου Μουτζούρη

style="text-align: justify; ">Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, το μεσημέρι στο Δημαρχείο, σύσκεψη στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής – πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Κορδώνης και ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας Αλιείας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Γιάννης Τσακίρης, με θέμα την κατάσταση των λιμανιών και των λιμενικών καταφυγίων στο νησί μας.  
Ο Δήμαρχος ανέλυσε τις μέχρι σήμερα δράσεις της Δημοτικής Αρχής για τη νομιμοποίηση των 39 «αδέσποτων - ορφανών» λιμενικών καταφυγίων, τα οποία υπάρχουν στο νησί, την κατάσταση του λιμανιού του Πλωμαρίου και της κατεστραμμένης προβλήτας – Μαρίνας του, καθώς και άλλων λιμανιών της Λέσβου. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη για την αίτηση που έχει υποβληθεί από το Δήμο για να περιέλθει, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δήμο μας, όπως ήδη έχουν πετύχει άλλες Δημαρχίες στη χώρα. Ακόμη και για την πύλη εισόδου τουριστών στην Πέτρα, η οποία «καρκινοβατεί» επί μια δεκαετία, πρόβλημα το οποίο έχει πάρει το δρόμο της επίλυσης του μετά από προσωπικές επαφές του Δημάρχου με τους αρμόδιους και για το οποίο θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση μόλις ολοκληρωθεί η προσπάθεια, καθώς επίσης και για τη σχεδιαζόμενη πύλη εισόδου στο Πλωμάρι.
Αναλυτικές πληροφορίες έδωσε στον κ. Μουτζούρη ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Τσακίρης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Κορδώνης. 
Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε εκτάκτως επειδή την προσεχή Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του κ. Μουτζούρη γίνεται συνάντηση των Προέδρων των Λιμενικών Ταμείων της χώρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, στην οποία θα παραστεί και ο Υπουργός, Κώστας Μουσουρούλης, σε μια προσπάθεια συστηματικής αντιμετώπισης των χρονιζόντων προβλημάτων.
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για την εμπεριστατωμένη – πολύωρη ενημέρωση, συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τις πρωτοβουλίες της και δήλωσε ότι επειδή έχει και προσωπική γνώση για την κατάσταση των λιμανιών και των λιμενικών καταφυγίων στο νησί, θα κάνει ο,τι χρειάζεται για την τακτοποίηση αυτών των θεμάτων.    
 

Μοιράσου το άρθρο!