Ναυτιλιακά - Μεταφορές

28/04/2021 - 14:57

Σε χρόνο ρεκόρ η λύση στο πρόβλημα του λιμανιού των Ψαρών

Όταν από την κεντρική εξουσία επιλέγονται άμεσες λύσεις!

Δίνεται λύση σε χρόνο ρεκόρ  στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα Ψαρά με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να μην υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά τη Χίο και Μυτιλήνη. 

Το πρόβλημα προέκυψε απόρροια των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου και μάλιστα το σημείο που δένει το πλοίο της γραμμής είναι αυτό που υπέστη και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς. Τονίζεται δε πως σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βρατσάνο, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δημιουργία σπηλαίωσης εξαιτίας παρενεργειών που προκαλούνται λόγω των ισχυρών μηχανών των πλοίων της ακτοπλοΐας.  

Το συγκεκριμένο ζήτημα έφτασε στο Πρωθυπουργικό γραφείο, με τον γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, να συνεργάζονται για την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου και δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες στη διασύνδεσή τους με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι, μόλις χθες, Μ. Τρίτη ήρθε και η απόφαση του κ. Πλακιωτάκη στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι το εν λόγω έργο, «κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν αστοχίες που σημειώθηκαν στο κατάστρωμα και στο κρηπίδωμα στον μόλο του νέου λιμένα Ψαρών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων από 4 έως 6 Απριλίου με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισης του πλοίου». Παράλληλα, τέλος, στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η ένταξη του έργου κρίνεται ως επείγουσα προκειμένου να επανεκκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τη λοιπή Ελλάδα.

 

 

Ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος αναφέρει: 

Με παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου και με ενέργειες προσωπικά του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ- μόλις δύο εβδομάδων- η χρηματοδότηση με το ποσό των 119.000 ευρώ του επιτακτικού έργου της επισκευής της ανωδομής του λιμένα του νησιού μας.

Άμεσα προχωρά η ανάθεση και μετά το Πάσχα ξεκινούν οι επισκευαστικές εργασίες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με Πειραιά, Οινούσσες, Χίο και Μυτιλήνη, ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για την άμεση παρέμβαση και καθοριστική συμβολή τους στην επίλυση ενός ζητήματος ζωτικής σημασίας για το νησί μας.

 

1

δ

Μοιράσου το άρθρο!