Κοινωνία

21/02/2013 - 10:42

Το Χωριό του Όλοι Μαζί: σίτιση απόρων και... ανοιχτό κάλεσμα «Κανείς μόνος του στην Κρίση».

Lesvosnews Το χωριό του Όλοι Μαζί

yle="text-align: justify;">
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΟΥ του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Το Δίκτυο του Χωριού του Όλοι Μαζί κατέθεσε στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ..Aναστασία Αντωνέλλη προτάσεις σχετικά με τη σίτιση των απόρων και ανέλαβε  άμεσα  την σίτιση  των απόρων. Για  δυο μέρες  μαγειρεύουν τα μέλη του δικτύου στο σπίτι  τους, τις  επόμενες  μέρες  συντονιζόμαστε με τους  εργαζόμενους  στους παιδικούς  σταθμούς που μαγειρεύουν εκ περιτροπής, και όλους τους  φορείς και ιδιώτες   που εθελοντικά κινητοποιήθηκαν να συμβάλουν στην λύση .

Από την αρχή το δίκτυο τοποθετήθηκε  στα  ζητήματα  της  κρίσης προβάλλοντας  την αλληλεγγύη και κάνοντας πράξη το σύνθημα

  « Κανείς μόνος  του  στην Κρίση».

Οι προτάσεις του ΧΩΡΙΟΥ βασίστηκαν στην εμπειρία που αποκτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο  αλλά και μέχρι σήμερα ,όταν χρειάστηκε να σιτισθεί  μεγάλος αριθμός προσφύγων καθημερινά.

·         Επιμένουμε  στη συμμετοχή των ενεργών πολιτών  που αναλαμβάνουν  δράση όταν  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο δομές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

·         Αξιοποιούμε   τη δικτύωση και τη συνεργασία ατόμων, φορέων και ομάδων παράλληλα όμως και πρώτιστα

·         Επιδιώκουμε  την ενεργό εμπλοκή των ατόμων που πλήττονται από την κρίση στην λύση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

 Στόχος μας δεν είναι εξάλλου η παροδική ανακούφιση, αλλά κυρίως  η έξοδος από το περιθώριο και η ενεργοποίηση της κοινωνικής τους συμμετοχής μέσα από δράσεις αλληλοβοήθειας. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στη παθητικότητα  την μοναξιά και την απόγνωση.

Το ΧΩΡΙΟ απευθύνει έκκληση σε όλους ώστε να  στηρίξουν την προσπάθειά μας  για τη σίτιση των απόρων μέχρις  ότου αυτή αποκατασταθεί.

Καλεί τη Δημοτική Αρχή να δώσει άμεση προτεραιότητα στην οικονομική ρύθμιση  θεμάτων  που σχετίζονται με την επιβίωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα θα διαμορφώσει και θα διατυπώσει ξανά στο Δήμο Μυτιλήνης επεξεργασμένη πρόταση για οικονομικότερη και συμμετοχική λύση του θέματος.

Καθώς θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική μας λειτουργία την εξεύρεση χώρου για  να  στεγάσουμε  τις  δράσεις  μας, απευθυνόμαστε σε κάθε φορέα ή ιδιώτη που  έχει στην κατοχή και μπορεί να  διαθέσει στη συλλογικότητα του ΧΩΡΙΟΥ του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χώρο στο κέντρο της πόλης. Στα άμεσα σχέδια μας είναι ο χώρος αυτός να λειτουργήσει προκειμένου να καλύψει μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη ανάγκες  ένδυσης, σίτισης, ενισχυτικής αλλά και εναλλακτικής διδασκαλίας, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών και ενηλίκων.

   Πληροφορίες στο τηλ.: 6980642825

                          Ή στο mail xorio.oloi.mazi@gmail.com

Σας καλούμε στη συνέλευση του ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφ. Συμβουλίου (πρώην Νομαρχία).

 

 

Μοιράσου το άρθρο!