Οικονομία

15/05/2020 - 19:32

Η Αναπτυξιακή Προοπτική στο επίκεντρο της συνάντησης Επιμελητηρίου Λέσβου με Μουτζούρη - Κουφέλο

Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος  Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, ο Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, και ο Οικονομικός Επόπτης Νικόλαος Αθανάσης, συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Κουφέλο.

 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, πρωτογενούς τομέα και αγροδιατροφής, χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, καθώς και το μείζον θέμα της τουριστικής ανάκαμψης των νησιών μας. Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα καλό, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων σε αρκετά θέματα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου πρότεινε την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την Αναπτυξιακή Προοπτική, τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό και το Μέλλον των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, πρόταση την οποία και αποδέχτηκε η Περιφερειακή Αρχή.  

Τόσο από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής όσο και από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου υπήρξε η δέσμευση για στενότερη συνεργασία, με σκοπό το σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής πολιτικής, βιώσιμης και ανθεκτικής σε εξωγενείς παράγοντες για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!