Οικονομία

02/11/2012 - 16:32

Η Περιφέρεια ξύπνησε... έλεγχοι για το παρεμπόριο

Η Περιφέρεια ξύπνησε... έλεγχοι για το παρεμπόριο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, γίνεται γνωστό ότι η αρμοδιότητα σύστασης μητρώου κλιμακίων ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) μεταβιβάστηκε στις Περιφέρειες.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου), για τους μήνες  Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012 για τη διενέργεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Έργο των ανωτέρω Κλιμακίων Ελέγχου είναι η διενέργεια επιτόπιων ελέγχων των λαϊκών αγορών και του Υπαίθριου Εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) για την τήρηση των διατάξεων του Ν.3190/2003, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με το άρθρο 74 παρ. 11 του Ν. 3982/2011 και ιδίως: για την κατοχή άδειας πώλησης, την αυθαίρετη αλλαγή χώρου άσκησης της δραστηριότητας, την τήρηση ωραρίου, την αυτοπρόσωπη προσέλευση, την τοποθέτηση ζυγού σε εμφανές σημείο, την τήρηση όρων καθαριότητας, την ύπαρξη του προβλεπόμενου από το άρθρο 7γ του Ν.2323/95 τριπλοτύπου δελτίου αποστολής, καθώς και την ύπαρξη τιμολογίων εν γένει και λοιπών παραστατικών, την τοποθέτηση πινακίδων με τις ενδείξεις της τιμής πώλησης, της ποιότητας του προϊόντος, της προέλευσης ή της αναγραφής αναληθούς προέλευσης, και του αριθμού της άδειας και του ονόματος του κατόχου αυτής.

Επισημαίνεται ότι εκτός από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου που συγκροτούνται στην Περιφέρεια, αρμόδιοι για τον έλεγχο Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) καθώς και για την κατάσχεση και καταστροφή των κάθε είδους εμπορευμάτων, που διακινούνται παράνομα στην αγορά, είναι και η Δημοτική Αστυνομία Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!