Οικονομία

14/11/2012 - 07:03

«Ναι» από τον Υφυπουργό Οικονομικών στην Πύλη Εισόδου στην Πέτρα

«Ναι» από τον Υφυπουργό Οικονομικών στην Πύλη Εισόδου στη Πέτρα

yle="text-align: justify;">ΝΑΙ σε όλα για τις νέες Πύλες Εισόδου στη Λέσβο από τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαυραγάνης απάντησε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία επιφύλαξη εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών να γίνει Πύλη Εισόδου το λιμάνι της Πέτρας, στο Μόλυβο, θέμα το οποίο είχαν απορρίψει οι προκάτοχοί του Υπουργοί και Υφυπουργοί Οικονομικών και το οποίο επανέφερε ο Τέρενς Κουίκ με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις και σειρά δηλώσεων-ανακοινώσεων.

Ως μοναδική προϋπόθεση ο Υφυπουργός Οικονομικών για την έναρξη λειτουργίας του λιμανιού της Πέτρας ως Πύλη Εισόδου, είναι η εξασφάλιση της κατάλληλης κτιριακής υποδομής η οποία θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους τελωνιακούς υπαλλήλους μαζί με τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

Επίσης, με την ευκαιρία της Επίκαιρης Ερώτησης για το λιμάνι της Πέτρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έθεσε και το πάγιο αίτημα του Πλωμαρίου να γίνει και αυτό Πύλη Εισόδου, πόσο μάλλον που η περιοχή έχει έτοιμες και προσφερόμενες δωρεάν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης έχει ήδη εν λειτουργία την τελωνιακή υποδομή.

O Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επιφυλάχθηκε για την τελική του απάντηση, λέγοντας ότι θα το μελετήσει με τους υπηρεσιακούς του παράγοντες, αλλά η όλη τοποθέτησή του έδειξε ότι ούτε και για το Πλωμάρι είναι αρνητικός!

Μετά το τέλος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο, με ιδιαίτερη επιμονή κατάφερα ως Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αποσπάσω το ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΑΙ, μέσα στη Βουλή, και όχι επαναπαυόμενος στις γνωστές εκτός κοινοβουλίου πολιτικάντηδες δηλώσεις, για το χρόνιο αίτημα της δημιουργίας Πύλης Εισόδου στο λιμάνι της Πέτρας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που δρομολογείται και το θέμα του Πλωμαρίου.

Είμαι ένας Βουλευτής που δεν εκλέγεται στη Λέσβο, αλλά που προσπαθώ ως Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να προωθώ όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το νησί. Και της Λέσβου, αλλά και του Άη-Στράτη και της Λήμνου.

Σήμερα έκλεισε ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο έχω ξεκινήσει ταξίδια στη Λέσβο από τις αρχές Αυγούστου, με αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με το Δ.Σ. του «Φορέα» του Μολύβου όσο και με μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου και κυρίως με το Γιώργο Εγγλέζο ο οποίος μου έδωσε σημαντικά στοιχεία για να επιχειρηματολογήσω στο πάγιο και δίκαιο αίτημα για την Πύλη Εισόδου στην Πέτρα. ».

Μοιράσου το άρθρο!