Οικονομία

27/05/2020 - 16:07

Παράταση για το Κτηματολόγιο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ζητάει από τον Υπουργό το ΤΕΕ Β.Α.

Προς Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του εγγράφου μας με αριθμ. πρωτ.180/13-02-2020, 

το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ευρισκόμενο σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στο ΒΑ και γνωρίζοντας τις τοπικές συνθήκες αναφέρει ότι 

Ο χρόνος που δόθηκε στους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του ΒΑ, για τη συλλογή των αιτήσεων των δικαιωμάτων, ήταν λιγοστός, μη επαρκής και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Με δεδομένο την πανδημία από το COVID-19 τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα ακίνητα, αφού πρακτικά δεν γίνονταν αποτυπώσεις γεωτεμαχίων, δεν υπήρχαν αναλώσιμα για φωτοτυπίες και μαζικές εκτυπώσεις, στα γραφεία κτηματογράφησης υπήρχε μειωμένη προσέλευση, για τους λόγους αυτούς:

Ζητάμε άμεσα να ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους παράταση στη συλλογή δηλώσεων σε όλα τα νησιά του ΒΑ. Η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα εξυπηρετική για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Μετά τιμής

Για το Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος

Μανωλακέλλης Ευστράτιος

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

-----

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net η παράταση του Κτηματολογίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι για δύο ακόμη μήνες. 

Μοιράσου το άρθρο!