Περιβάλλον

04/06/2019 - 12:27

Από την τρύπα της Χρυσομαλλούσας... στην μεγάλη "τρύπα" της Μυτιλήνης!

Στο κεντρικό δρόμο της Χρυσομαλλούσας στη Μυτιλήνη, στο ύψος που βρίσκεται το γνωστό σούπερ μάρκετ "Μυτιλήνη" μια μεγάλη τρύπα και αρκετές ακόμη μικρότερες μαζί με χώματα στη άκρη του δρόμου αποτελούν το νέο σκηνικό της περιοχής.

15 ημέρες πριν ολοκληρώθηκαν εργασίες από εργολάβο για λογαριασμό εταιρείας τηλεπικοινωνιών.  Από τότε οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν καρτερικά να έρθει ο εργολάβος να πάρει τα χώματα και να κλείσει τις τρύπες.

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων απαντά ότι "αύριο θα έρθει". 

Και αυτό το "αύριο" έχει τώρα διάρκεια 15 ημέρες.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μυτιλήνης , σε δρόμο με αρκετά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και έξω από κατάστημα που εξυπηρετεί εκατοντάδες άτομα.

Προκύπτει για άλλη μια φορά το απλό ερώτημα: ποιος ελέγχει την πόλη; Πως μπορεί ο κάθε εργολάβος να σκάβει όπως θέλει, όσο θέλει και να μην αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του;

Ποιος ελέγχει τον εργολάβο; Ο Δήμος δεν θέτει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την αποκατάσταση  που ο εργολάβος πρέπει να  τηρήσει; 

Το σκηνικό ασφαλώς δεν έχει συμβεί μόνο στη Χρυσομαλλούσα. Έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της πόλης, ίσως με μικρότερη διάρκεια ενόχλησης. 

Σ αυτή την πόλη τελικά υπάρχει μια "τρύπα" ακόμη μεγαλύτερη από αυτή της Χρυσομαλλούσας ...  είναι η "τρύπα" εκεί έχουν πέσει μέσα η ευθύνη, ο έλεγχος, ο σεβασμός στους πολίτες. 

Μοιράσου το άρθρο!