Περιβάλλον

29/08/2019 - 16:24

Από τύχη δεν έχει καεί το νησί μας....

«Επίσκεψη του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτρη Σταθόπουλου στη Λέσβο».

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου η – κατόπιν πρόσκλησης του Προεδρίου της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. – επίσκεψη του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτρη Σταθόπουλου στο νησί μας, προκειμένου να εξετάσει δια ζώσης τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, και σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη προσωπικού αλλά και οχημάτων, εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα Κλιμάκια του νησιού.

 

Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, ο κ. Σταθόπουλος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης επισκέφθηκαν το ΚΥΤ Μόριας και στη συνέχεια συναντήθηκαν με το νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη, το νέο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη, καθώς και με το βουλευτή του νησιού μας κ. Αθανασίου.

 

Η παραδοχή από όλους του έντονου προβλήματος έλλειψης προσωπικού και οχημάτων ήταν καθολική και αδιαμφισβήτητη. Η αποδυνάμωση της Υπηρεσίας και των Κλιμακίων Μυτιλήνης, αρχικά με τη στελέχωση της Υπηρεσίας Αεροδρομίου και στη συνέχεια με την εγκατάσταση περιπολικού εντός του ΚΥΤ Μόριας, αλλά και τα παροπλισμένα λόγω βλαβών οχήματα έχουν δημιουργήσει τις χειρότερες προϋποθέσεις για το νησί μας, το οποίο, όπως πολύ χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Σταθόπουλος «δεν έχει καεί από θαύμα!». Πασιφανής από όλους χαρακτηρίστηκε επίσης η αναγκαιότητα αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, τουλάχιστον σε Β΄τάξης, καθώς και η αναβάθμιση του Κλιμακίου Καλλονής σε Υπηρεσία. Επιπλέον, η μεταστέγαση των Κλιμακίων Καλλονής και Πλωμαρίου και η παραχώρηση επιπλέον χώρου στο Κλιμάκιο Αγιάσου αναγνωρίστηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των Κλιμακίων και τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της αξιοπρεπούς παραμονής των συναδέλφων σε αυτά.

 Για το λόγο αυτό και όλοι δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τόσο προς τη Φυσική και Πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να βρεθεί με κάθε τρόπο λύση που να διασφαλίζει την πυρασφάλεια στο νησί μας, αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους μας. Ιδιαίτερα ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε να είναι παρών στη συνάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον κ. Κουμουτσάκο, προκειμένου να τεθεί το θέμα της ένταξης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης, Σάμου και Χίου στο πρόγραμμα της Frontex, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα έλλειψης προσωπικού.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!