Περιβάλλον

10/03/2021 - 16:18

Απομακρύνονται οι κάδοι απορριμμάτων από τα πεζοδρόμια σε Σουράδα και Μακρύ Γιαλό

Ανακοίνωση από το Δήμο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Βελτίωση και Αναβάθμιση κύριας Αστικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου (Τμήμα Σουράδας – Μακρύς Γιαλός)» προβλέπεται, λόγω στενότητας πεζοδρομίων η απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από αυτά, με γνώμονα πάντα την ασφαλή και ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών. Κάδοι προβλέπεται να τοποθετηθούν μόνο στις ειδικές εσοχές που έχουν διαμορφωθεί.

Κατόπιν αυτού, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης, συνυπολογίζοντας και το γεγονός της ανάγκης ύπαρξης κάδων στην εν λόγω περιοχή για την εξυπηρέτηση των νοικοκυριών, θα προβεί σταδιακά σε μετακινήσεις κάδων (σύμμικτων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών) ως εξής:

– Θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι που βρίσκονται επί των πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού Ελ. Βενιζέλου από το ύψος του Ν.Ο.Μ. έως και την έξοδο της πόλης

– Θα τοποθετηθούν κάδοι στις παρόδους και στις κάθετες επί της Ελ. Βενιζέλου οδούς, όπου αυτό δύναται

– Υπάρχει η δυνατότητα, κατόπιν σχετικής αιτήσεως στην Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, τοποθέτησης κάδου (σύμμικτων απορριμμάτων ή/και ανακυκλώσιμων υλικών) εντός ιδιοκτησίας, ο κάδος θα βγαίνει προς αποκομιδή στο πεζοδρόμιο λίγο πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου οχήματος και κατόπιν θα επιστρέφει στη θέση του, με ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Όποιος πολίτης επιθυμεί, μπορεί να εκφράσει τις απόψεις/προτάσεις του στην Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, εγγράφως ή μέσω email, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών.

Προτεραιότητά μας αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό η προσπάθειά μας για μία καθαρή πόλη δεν σταματάει ποτέ. Σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε τη συνεργασία με τους συμπολίτες μας.

Μοιράσου το άρθρο!