Περιβάλλον

19/08/2022 - 18:05

Διαμαρτυρίες για το "γεφύρι της Άρτας" στη Βρίσα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου σε ανάρτησή του αναφέρει για το γεφύρι της Βρίσας γνωστό και σαν "γεφύρι της Άρτας" λόγω της καθυστέρησης...: 

"Μετά την τοποθέτηση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων τελείωσε - επιτέλους - το γεφύρι της Βρίσας. Αργήσαμε και απολογούμαστε γιαυτό. Αλλά... Από το το 2017 που έγινε ο σεισμός μέχρι τον 9/2019 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Χάθηκε έτσι και η έννοια του κατεπείγοντος. Χρειάστηκε να γίνει καθορισμός όριο γραμμής του ρέματος και υδρολογική μελέτη - όποιος έχει χρειαστεί σε ιδιωτικό έργο καταλαβαίνει τι σημαίνει -Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εγκρίσεις από την Αρχαιολογία και την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων κλπ και να βρεθεί χρηματοδότηση. Μετά είχαμε προβλήματα στην δημοπράτηση με αναβολές λόγω απεργίας των μηχανικών αλλά και σημαντική καθυστέρηση κατά την εκτέλεση του έργου από τον ανάδοχο. Τέλος πάντων, τέλος. Για τους πολυπράγμονες, όλα αυτά, για ένα έργο από τα δεκάδες που εκτελούνται, από μια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που αποτελείται επί της ουσίας από 4 υπαλλήλους."

 

Ωστόσο δεκάδες είναι τα αρνητικά σχόλια από κατοίκους της Βρίσας για το έργο που παραδόθηκε. Εκτός από την απαράδεκτη καθυστέρηση που υπήρξε και ασφαλώς αναγνωρίζει και ο ίδιος Δήμαρχος οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το αισθητικό αποτέλεσμα.  Όπως αναφέρουν σε ένα γεφύρι που είναι εντός χωριού επέλεξαν να βάλουν προστατευτικές μπάρες που συναντάμε στην Εθνικό Οδό κάτι που όπως μπορείτε να δείτε δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με έναν παραδοσιακό οικισμό. Ερωτήματα θέτουν για το που έχουν πάει τα παλαιότερα σιδερένια κάγκελα που υπήρχαν στο γεφύρι. 

 

 

Δείτε παλαιότερη φωτογραφία του γεφυριού και ας σκεφτούμε όλοι μας πως θα μπορούσε να αναδειχθεί αυτή η κατασκευή στην είσοδο του χωριού. 

δδ

Μοιράσου το άρθρο!