Περιβάλλον

24/08/2020 - 19:00

Δράσεις ενημέρωσης του προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης με τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Κώστα Κουνέλλη, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κο Στρατή Δαγκλή, πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης των δημοτών, γύρω από το πρόγραμμα της Οικιακής Κομποστοποίησης που υλοποιεί.

Θα πραγματοποιήσει μία σειρά από παρουσιάσεις / ενημερώσεις σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 24 Αυγούστου:

19:00 μμ στη Μυτιλήνη, εντός του πάρκου του Καραπαναγιώτη.

Τετάρτη 26 Αυγούστου:

09:30 πμ στη Δημοτική Ενότητα της Αγιάσου, στο Εκκλησάκι του Αγίου Σωτήρος.

19:00 μμ στη Δημοτική Ενότητα Λουτρ. Θερμής, στο πάρκο της Παραλίας Θερμής.

Πέμπτη 27 Αυγούστου:

10:00 πμ στη Δημοτική Ενότητα Γέρας, στο πάρκο του Παππάδου.

12:00 πμ στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, στην κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου

Παρασκευή 28 Αυγούστου:

10:00 πμ στην Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα, στο πάρκο του Ιππείου.

Κομποστοποίηση ή χουμοποίηση είναι μια απλή διαδικασία της φύσης, όπου τα οργανικά υπολείμματα όπως απόβλητα φρούτων και λαχανικών, κουρεμένο γρασίδι, τεμαχισμένα φυτά, χόρτα, φύλλα κλπ, μετατρέπονται σε θρεπτικό χώμα, γνωστό και ως compost. Με αυτό τον τρόπο οι θρεπτικές ουσίες που περιέχουν τα οργανικά μας απόβλητα, οι οποίες «αφαιρέθηκαν» από τη Γη, επιστρέφουν στη Γη για να παράξουν νέα προϊόντα, λειτουργώντας έτσι έναν νέο κύκλο παραγωγής – κατανάλωσης και συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία και στη μείωση των απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα δοθούν οδηγίες σωστής χρήσης του κάδου κομποστοποίησης και των διεργασιών που αναπτύσσονται, ενώ θα μοιραστεί και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, καλούνται να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες ατομικής ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΝΕΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!