Περιβάλλον

12/07/2021 - 07:40

Ενημερωτικές πινακίδες στον Μανταμάδο από την "Ηλιαχτίδα"

Ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός Συλλόγος Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα“, πάντα πρωτοπόρος και δημιουργικός, πρόσφατα προχώρησε στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων σε τρία κομβικά σημεία στο Μανταμάδο με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών.

Οι ενημερωτικές πινακίδες περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, ο οποίος διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών στον οικισμό. Μέσω αυτών λαμβάνονται πληροφορίες για το οδικό δίκτυο, τα θρησκευτικά μνημεία, τα μουσεία και γενικότερα τα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να δουν αναλυτικά τα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή όχι μόνο του Μανταμάδου αλλά και των παραλιακών περιοχών, Πεδή, Ασπροπόταμο έως και τον Άγιο Στέφανο.

Οι νέες πινακίδες έχουν την ικανότητα μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική καθώς και την αποθήκευσή της σε συγκεκριμένα συστήματα συσσωρευτών (μπαταρίες βαθειάς εκ φόρτισης). Οι ηλιακοί χάρτες αποτελούν μια καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό του Μανταμάδου, με πολλά οφέλη κυρίως περιβαλλοντικά. Παράλληλα, αποτελούν έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό καθώς οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν να φορτίσουν δωρεάν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή αφού διαθέτουν θύρες USB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακή η λειτουργία τους το βράδυ καθώς όταν πέφτει ο ήλιος ενεργοποιείται αυτόματα ο λευκός φωτισμός τύπου LED, ο οποίος καλύπτει απόσταση 2 μέτρων. Το κόστος δημιουργίας και τοποθέτησης των πινακίδων καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από τον Φυσιολατρικό – Ανθρωπιστικό Σύλλογο Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα“ με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων του χωριού. Κύριο μέλημα της “Ηλιαχτίδας“ είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατοίκων του Μανταμάδου και μέσα από τις δράσεις της, τόσο φυσιολατρικές και περιβαλλοντικές όσο και ανθρωποκεντρικές να τις στηρίζει.

Με αφορμή τις τελευταίες δράσεις και την παρουσίαση των μελλοντικών εκδηλώσεων, το Δ.Σ. του συλλόγου προσκαλεί μέλη και φίλους της “Ηλιαχτίδας“  σε συνάντηση για καφέ-αναψυκτικό και κουβέντα, στην καφετέρια, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 στις 19.00.

 

Μετά απ’ όλα όσα ζήσαμε όλοι μας, έφτασε ο καιρός να ανταμώσουμε ξανά!!! Προμηθευτείτε άμεσα τις προσκλήσεις σας από τα μέλη του ΔΣ του Φυσιολατρικού – Ανθρωπιστικού Συλλόγου Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα“.

   

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση ανοικτών εκδηλώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!