Περιβάλλον

07/01/2020 - 10:46

Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Αγιάσο....

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα η Αγιάσος! Μπορεί η χιονόπτωση να μην ήταν έντονη αλλά ήταν αρκετή ώστε να μας χαρίζει τις πρώτες χιονισμένες φωτογραφίες για το 2020! 

Όταν ζεις στη Μυτιλήνη και ακούς τη λέξη «χιόνι» αυτόματα η σκέψη σου πάει στην Αγιάσο. Εκεί το χιόνι είναι τακτικός επισκέπτης (σε σχέση με άλλα μέρη του νησιού). Αλλά δεν είναι ένας απλό επισκέπτης…. Το χιόνι χαρίζει στην Αγιάσο μοναδικές εικόνες ομορφιάς.  Το χρώμα της Αγιάσου δένει αρμονικά με το λευκό του χιονιού.  Κλασικές εικόνες πλέον που κάθε φορά μας δίνουν μοναδική χαρά.

Μέσα στο χωριό βασιλεύει η γαλήνη και η μυρωδιά της ξυλόσομπας ή του τζακιού.  Το τοπίο είναι ακόμη πιο επιβλητικό εκτός χωριού. Στο δρόμος προς το Σανατόριο και το Μεγαλοχωρι...Εκεί κυριαρχεί η ακαταμάχητη γοητεία του αλπικού τοπίου, η φύση ζωγραφίζει για άλλη μια φορά.

Αλλά όλα αυτά τα λόγια δεν έχουν καμία αξία….
Ας μιλήσουν οι εικόνες …. 

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες  από φίλους της Αγιασου.

 Και ενημέρωση από την τοπική κοινότητα Αγιάσου:

Ενημερώνουμε ότι ο δρόμος Αγιάσου προς Σανατόριο και προς ραντάρ έχει ανοίξει εδώ και μισή ώρα. Πολλα μπράβο στην άψογη συνεργασία και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δήμου Μυτιλήνης και της Τοπικής Ενότητας Αγιάσου,αλλά και του εντεταλμένου αντιδημαρχου Αγιάσου που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση.

Μοιράσου το άρθρο!