Περιβάλλον

08/03/2021 - 12:50

Η έξοδος της Παπαδιαμάντη τσιμεντωμένη!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και αντικείμενο σχολιασμού αποτελεί η φωτογραφία που ανάρτησε ο κ. Δημήτρης Βουρέλλης για μια βασική κυκλοφοριακή αλλαγή στην πόλη μας που μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και γεννά πολλές απορίες.

Αναφέρει ο κ. Βουρέλλης:

"Η έξοδος της Παπαδιαμάντη τσιμεντωμένη.
Ουσιαστικά έχουν αποκόψει την άμεση πρόσβαση της μισής Χρυσομαλλούσας προς κέντρο.
Το sightseeing για να κατέβεις κέντρο θα περιλαμβάνει Ε.Βενιζέλου, Γ.Θεοφιλοπούλου, Γυμνασιάρχου Δαυίδ και τέλος Ασκληπιού όπου θα μαζεύεται όλη η κίνηση.
Αυτό το σκέφτηκε συγκοινωνιολόγος;"

 

Σε σχόλιο του ο κ. Παναγιώτης Πίτσιος αναφέρει:

Εδώ και αρκετά χρόνια, είχαμε ως Δ/Κ Μυτιλήνης λάβει απόφαση και εισηγηθεί προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, τη δημιουργία round about στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε αφενός να επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος των οχημάτων από την Παπαδιαμάντη προς τη Μυτιλήνη και αφετέρου να μπορεί να γίνεται νόμιμη αναστροφή όσων επιθυμούν να αλλάξουν κατεύθυνση. Το ίδιο έχει προταθεί για αρκετά ακόμη κομβικά σημεία της πόλης. Δυστυχώς, ενώ είναι προφανέστατη η ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε όλη την πόλη (σύμφωνα με τη σύγχρονη εκδοχή τους) και ενώ το σύστημα αυτό εφαρμόζεται πλέον κατά κόρον παντού, στη Μυτιλήνη δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί η χρήση τους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι κυκλοφοριακές ροές.

 

 

Η έξοδος της Παπαδιαμάντη τσιμεντωμένη. Ουσιαστικά έχουν αποκόψει την άμεση πρόσβαση της μισής Χρυσομαλλούσας προς...

Posted by Dimitri Vourellis on Sunday, March 7, 2021

Μοιράσου το άρθρο!