Περιβάλλον

17/05/2023 - 15:39

Καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης στη Δυτική Λέσβο

Η  Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου, ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘‘ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020’’ η πράξη «Προμήθεια Συστήματος Διαχείρισης Δικτύου Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 7.691.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α). Η πράξη αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Καλλονής, Πολιχνίτου, Μανταμάδου, Αγ. Παρασκευής, Ερεσού –  Αντίσσης , Πέτρας και Μήθυμνας.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την τηλεπαρακολούθηση ποσοτικών στοιχείων κατανάλωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του συνόλου των οικισμών της Δυτικής Λέσβου με την εγκατάσταση συνολικά 15.000 έξυπνων υδρομετρητών οικιακής κατανάλωσης καθώς και την online παρακολούθηση και καταγραφή των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του δικτύου ύδρευσης των οικισμών όπως της παροχής, της πίεσης και του χλωρίου.  Η Δημοπράτηση του έργου θα γίνει στο τέλος Μάιου του 2023.

Το έργο αυτό αποτελεί σημαντική καινοτομία στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α Λέσβου στη Δυτική Λέσβο.

Μοιράσου το άρθρο!