Περιβάλλον

04/02/2024 - 15:47

«Το κιρκινέτσι» ζητά την προστασία δυο υπεραιωνόβιων κυπαρισσιών στο οικόπεδο του πρώην Κτηνιατρείου

Μνημεία της φύσης δυο δέντρα στο Κιόσκι

Με επιστολή στην Διεύθυνση Δασών Λέσβου που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ζητά το χαρακτηρισμό δυο υπεραιωνόβιων κυπαρισσιών ως διατηρητέα μνημεία της φύσης.

Πρόκειται για τα δυο κυπαρίσσια που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο του πρώην Κτηνιατρείου Μυτιλήνης στην οδό 8ης Νοεμβρίου στην περιοχή Κιόσκι της Μυτιλήνης, ιδιοκτησία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όπως σημειώνεται στην επιστολή «τα εν λόγω δένδρα είναι τα τελευταία από αυτά που υπήρχαν σ’ ολόκληρη την περιοχή της Κουλμπάρας-Κιόσκι και αποτελούσαν το χαρακτηριστικό της περιοχής. Επίσης εικονίζονται σε φωτογραφίες του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα καθώς και σε έργα ζωγραφικής τέχνης της εποχής».

«Το Κιρκινέτσι» ζητά από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου «στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να μεριμνήσει για τον χαρακτηρισμό των κυπαρισσιών ως διατηρητέα μνημεία της φύσης».

Μοιράσου το άρθρο!