Περιβάλλον

02/01/2020 - 14:47

Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Λέσβο: σημαντικό αναπτυξιακό έργο

Ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ, Στέφανος Αποστόλου, συνοδευόμενος από τα αρμόδια επιστημονικά στελέχη της ΔΕΔΑΠΑΛ Κώστα Καλαμπάκα και Δημήτρη Χατζή, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπο την Προεδρία  του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Χατζηδάκη. 

Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρησης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκη Δανδόλου και υπηρεσιακοί παράγοντας, ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης, της αδειοδότησης και της δημοπράτησης των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που δρομολγούν οι ΦοΔΣΑ, όπου ανακοινώθηκε η κατασκευή 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και στη Λέσβο.

Στη σημαντική αυτή σύσκεψη έγινε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με επίκεντρο την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης αδειοδότησης και δημοπράτησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και την αντιμετώπιση επιμέρους γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανος Αποστόλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Λέσβο θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο στον τομέα της ορθής διαχείρησης απορριμμάτων στον τόπο μας, με πολύπλευρα οφέλη, η υλοποίηση του οποίου πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μοιράσου το άρθρο!