Περιβάλλον

16/01/2024 - 08:42

Νύχτα αγωνίας στην Δυτική Λέσβο

Μεγάλος όγκος νερού

Μεγάλος ήταν ο όγκος νερού που έπεσε σε όλη τη Λέσβο τα ξημερώματα και το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου κυρίως στο δρόμο Καλλονής – Άγρας, στα σημεία προς Παράκοιλα και προς Αποθήκα, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής.

Μέχρι τις 8:00 το πρωί είχε κλείσει ο δρόμος Καλλονής Παράκοιλα καθώς φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα, συνεργεία τόσοι του δήμου όσο  και της Περιφέρειας  βρίσκονται στα επίμαχα σημεία .

Στη Μυτιλήνη στις 5:00 τα ξημερώματα κατέρρευσε τοιχίο από ακατοίκητο σπίτι επί της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάγκαδα και συνεργείο του δήμου καθάρισε την περιοχή όπου για λίγη ώρα ο δρόμος παρέμεινε κλειστός, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μυτιλήνης Νίκος Καρασσάβας.

 

πηγη: ΕΡΤ

 

Σας μεταφέρουμε και το ολονύχτιο ρεπορτάζ που έκανε ο Θεόφιλος Μυζίκας με συνεχή ενημέρωση στο Kalloninews.gr

 

Έντονα φαινόμενα τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Λέσβο με τη στάθμη του ποταμού «Αχερώνα» να έχει ανεβεί σε πολύ υψηλά επίπεδα !

Ώρα 03:24

ss

Στα «κόκκινα» ο ποταμός «Αχερώνας» στην Καλλονή αφού η στάθμη του έχει ανεβεί επικίνδυνα και οι καταιγίδες κατά τόπους συνεχίζονται !

Ώρα 03:50!

 

Κλειστή η Ε.Ο Καλλονής-Παρακοίλων στο ύψος του καταστήματος «Μάλαθρα» από μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλών από τα βουνά !

Ώρα 04:44

Η κατάσταση έχει φύγει από τον κίνδυνο του πλημμυρικού φαινομένου μιας και η βροχόπτωση σταμάτησε στις 03:30. Η στάθμη του ποταμού «Αχερώνα» έχει βελτιωθεί και όσοι κάτοικοι σηκώθηκαν και έβαλαν αφρούς στα καταστήματα τους σιγά σιγά επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο μεγάλες ποσότητες νερού παρατηρούνται στα γύρω χωριά.

Ώρα ενημέρωσης 04:57

 

Μεγάλες ποσότητες νερού εχουν καλύψει πολλά μέτρα ασφάλτου στη Σκάλα Καλλονής !

Ενημέρωση ώρα 05:10

 

Πλημμυρισμένοι αρκετοί δρόμοι στη Σκάλα Καλλονής, ειδικά αυτός στην είσοδο του χωριού ο οποίος έχει καλυφθεί σε πάνω από 200 μέτρα μήκος με μεγάλες ποσότητες νερού!

Ώρα ενημέρωσης 05:21

Μοιράσου το άρθρο!