Περιβάλλον

05/06/2019 - 20:30

Παράνομη πεζοδρόμηση στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης ; Παρέμβαση από το Σύλλογο «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

Με αφορμή την προσπάθεια εξωθεσμικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας να επιβάλλουν με κάθε τρόπο και σε όφελος ελαχίστου αριθμού επιχειρηματιών, την πέρα για πέρα παράνομη πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Βερναρδάκη και Μητροπόλεως,  αντιπροσωπία του Συλλόγου μας συναντήθηκε χθες Τρίτη με ομάδα επιχειρηματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Λαδάδικα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Σήμερα δε συναντήθηκε με τους ίδιους επιχειρηματίες παρόντος του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου καρασάββα.

Σε όλους επισημάνθηκε η πάγια θέση εκατοντάδων κατοίκων των περιοχών κουλμπάρα και Κιόσκι, έτσι όπως αυτή εκφράσθηκε σε λαϊκές συνελεύσεις και δημόσια ψηφίσματα που κοινοποιήθηκαν στην Κοινότητα Μυτιλήνης, στο Δήμο Λέσβου, στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και ΕΚΑΒ) και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με αυτήν είμαστε αντίθετοι στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ πεζοδρόμηση των βασικών οδικών αρτηριών μέσω των οποίων προσεγγίζουμε στα σπίτια μας ή υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά σε περίπτωση ανάγκης. Είμαστε υπέρ της πεζοδρόμησης τμήματος της περιοχής και συγκεκριμένα του περικλειόμενου μέσα από τις οδούς Ερμού, Αρχιπελάγους, Χίου και Μητροπόλεως Αλλά δεν δεχόμαστε εκβιαστικά διλήμματα και μάλιστα από όσους ήταν αρμόδιοι για τη τήρηση της παραβιασθείσας νομιμότητας και οι οποίοι επανέρχονται σήμερα –άγνωστο ως τι- για να πείσουν για την επανάληψη των παρανομιών του 2017.

Αρνούμαστε και καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση την προσπάθεια παραβίασης βασικών μας δικαιωμάτων, αυτών της υγείας, της ζωής, της ασφάλειας και της ιδιοκτησίας. Δηλώνουμε πως σε περίπτωση που παραβιασθεί το παραμικρό των δικαιωμάτων μας θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ζητώντας με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την ΠΛΗΡΗ τήρηση της νομιμότητας, ζητώντας την ποινική δίωξη σε βάρος όσων παρανομούν. Και απαιτώντας αστικές αποζημιώσεις.  

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΈΡΔΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

Μοιράσου το άρθρο!