Περιβάλλον

17/12/2023 - 12:08

Περιμένοντας το πρώτο θύμα... ετοιμόρροπα σπίτια στο Δήμο Μυτιλήνης

Το κτίριο που βλέπετε στην φωτογραφία πριν από μερικές ημέρες κατέρρευσε. Το κτίριο αυτό βρισκόταν στην Αγιάσο και ήταν ένα από τα γνωστό επικίνδυνα ετοιμόρροπα  σπίτια . Η αδιαφορία αλλά και η γραφειοκρατία εμπόδισαν στο να σωθεί το κτίριο ή έστω να γκρεμιστεί με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Ξενέλλης  για το συγκεριμένο σπίτι : "Η κακοδαιμονία της γραφειοκρατίας. Ενώ η Πολεοδομία το είχε χαρακτηρίσει ετοιμόρροπο και κατεδαφιστεο η Αρχαιολογία το είχε χαρακτηρίσει διατηρητέο. Και κάτι ακόμα πάνω στην πόρτα του σπιτιού υπήρχε μια μικρή λαμαρίνα με τουρκικό αριθμό, προφανώς από κάποια απογραφή επί τουρκοκρατίας. Αυτή την πινακίδα την είχε ζητήσει ο φιλόλογος καθηγητής Δημήτριος Σκλεπαρης, όταν εμείς είμαστε μαθητές, και την παρέδωσε στο Μουσείο Μυτιλήνης."

Ο επίλογος γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες καθώς με τις τελευταίες βροχοπτώσεις το κτίριο κατέρρευσε. Ευτυχώς το συμβάν έγινε  αργά το απόγευμα και δεν θρηνήσαμε θύματα με τραυματισμούς. 

 

Μια άλλη καταγγελία για το ίδιο θέμα από το Πλωμάρι  δημοσιεύουμε σήμερα. Ο κ. Γιώργος Δαούσης μας αναφέρει:

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ 
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΑΜΕ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟ
ΑΛΩΝΕΛΙ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. ΣΤΙΣ 7-9-2023 ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ
ΤΗΝ ΜΕ ΑΡ ΠΡΩΤ 31166 ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΜΕ ΟΤΙ
ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
ΧΑΣΚΕΙ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟ
ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ 20-11-2023 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΑΜΒΑΚΕΛΛΗ Ο
ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ
ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΊΠΟΤΑ.

ΨΨ

 

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργούν γρήγορα. Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών. 

Μοιράσου το άρθρο!