Περιβάλλον

20/11/2022 - 09:00

Πεζοπορία 11χλμ στην Αχλαδερή - Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Κι αφού καταλάβαμε και φέτος παρυφές και κορυφή του Γέροντα του Βορρά, το άρμα μας στρέφεται προς το κέντρο του νησιού μας. Κι αν ο καιρός βρυχάται και επιδεικνύει την πλούσια σε  οπλισμό φαρέτρα του, δε θα μας αποτρέψει από το να ξαμολυθούμε και να διαδηλώσουμε την αστείρευτη λαχτάρα μας για τη Φύση και τη Ζωή!


Ραντεβού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στον επαρχιακό δρόμο Αγιάσου - Πολυχνίτου, στο πλάτωμα που βρίσκεται 1,5 χλμ πριν τη διασταύρωση της Αχλαδερής. Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας με σημεία αυξημένης δυσκολίας και δε θα είναι κυκλική.

Θα διανύσουμε περίπου 11 χλμ σε περίπου 4 ώρες. Θα επισκεφτούμε τα απομεινάρια των ορυχείων λευκόλιθου (μαγνησίτης) και το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, θα δούμε στόμια στοών και σιδηροτροχιές, θα πεζοπορήσουμε μέσα στο πυκνό πευκόδασος και πάνω σε αγροτικούς δρόμους, θα περιδιαβούμε το φαράγγι του Μαγκανά και θα καταλήξουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Βερονίκης. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.


Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!