Περιβάλλον

02/10/2022 - 08:45

Πεζοπορία από την Αγιάσο στον Ασώματο και τους Αγίους Αναργύρους την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022

Η τελευταία μας συνάντηση ήταν κατά γενική ομολογία μαγευτική και είχε απ' όλα! Το κυριότερο, αδιαμφισβήτητα, ήταν το ότι ξανασμίξαμε μετά από πολύ καιρό! Η νέα πεζοπορική σεζόν δεν θα αργήσει να ξεκινήσει και μέχρι τότε αναμέναμε μια καλή αφορμή για "ζέσταμα". Και αυτή κατέφτασε "τρέχοντας"…
Σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε και εμείς, με το δικό μας τρόπο, τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Rock and Trail Αγιάσος που διοργανώνει το σωματείο "Εν Γνώσει". Να εμψυχώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες απ' όλη τη χώρα μας αθλητές καθώς εμείς θα πεζοπορούμε ένα κομμάτι της διαδρομής τους.


Ραντεβού την Κυριακή 02 Οκτωβρίου στις 08:45 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στην Αγιάσο. Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και ΔΕ θα είναι κυκλική. Θα διαρκέσει περίπου 2,30 ώρες (σε περίπτωση που η ομάδα θελήσει να ανεβούμε στο όρος Λιάκας τότε θα χρειαστούμε κάτι περισσότερο από 3 ώρες). Από την Αγιάσο θα κατευθυνθούμε προς Ασώματο μέσω του Θεοφράστειου μονοπατιού (κι αν υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον από τους συνοδοιπόρους μπορούμε να περάσουμε και από το όρος Λιάκας για να απολαύσουμε την απαράμιλλης ομορφιάς θέα του Ολύμπου, της Αγιάσου, του κόλπου Γέρας και των περιχώρων). Από εκεί θα πεζοπορήσουμε προς το τέλος της διαδρομής μας στους Αγίους Αναργύρους απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας επιστρέψει στην Αγιάσου για να απολαύσουμε τον αγώνα, ή έναν καφέ ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε κέφι.

Απαραίτητα θεωρούμε τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Καλή μας αντάμωση!

 

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Μοιράσου το άρθρο!