Περιβάλλον

26/11/2023 - 08:30

Πεζοπορία στην Αγιάσο! Επιλέξετε ή τον Καστανιώνα ή την κορυφή του Ολύμπου - Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Πεζοπορία στον Καστανιώνα και στον Όλυμπο της Αγιάσου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 202

Μετά το πεζοπορικό τριήμερο στη γειτονική μας Χίο, επιστρέφουμε στις διαδρομές του νησιού μας. Για άλλη μια φορά θα επισκεφτούμε την περιοχή της Αγιάσου, που τόσο της πάει το φθινόπωρο, και, αν αντέχουμε, θα ανεβούμε στον Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του Ολύμπου.


Ραντεβού την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 08:30  στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα μεταβούμε στην Αγιάσο. Εκεί θα χωριστούμε σε δυο ομάδες που θα κινηθούν σε διαφορετικές (κυκλικές) διαδρομές, ως εξής:


Η μία ομάδα με οδηγό τον φίλο του συλλόγου μας Παναγιώτη Κουτσκουδή θα ξεκινήσει ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί προς το σανατόριο, θα κινηθεί προς Βάλανο, Άγιο Σπυρίδωνα και θα φτάσει στην περιοχή Μάρμαρο. Από εκεί θα ξεκινήσει η επιστροφή της για την Αγιάσο, αφού περάσει από τις περιοχές Μαλαντρά και Φολίδι. Η διαδρομή είναι κυκλική, είναι μέτριας δυσκολίας και η διάρκειά της θα είναι 3,5 με 4 ώρες.


Η άλλη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ακολουθήσει το μονοπάτι που οδηγεί στον Όλυμπο και, αφού φτάσει στην κορυφή του, τον Προφήτη Ηλία, θα επιστρέψει ακολουθώντας κυκλική διαδρομή στην Αγιάσο. Η διαδρομή καλύπτει περίπου 10 χιλιόμετρα και είναι δύσκολη.


Και για τις δυο διαδρομές απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  
Σας τονίζουμε ότι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδώ ) για το λεωφορείο το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.


Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!