Περιβάλλον

13/03/2022 - 09:00

Πεζοπορία στο Σκαλοχώρι την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ο γέρο Χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Πεισματάρης καθώς είναι βάλθηκε να κλέβει από το χρόνο της κυρα Άνοιξης μη θέλοντας να πάρει τη θέση του στο παρασκήνιο. Μάλιστα τα τελευταία του τραγούδια αναμένονται ιδιαιτέρως βαριά. Όμως συνοδό μας στην πεζοπορία της Κυριακής θα έχουμε την υπέρμετρη Αγάπη, την άσβεστη Ελπίδα, την ακόρεστη Πίστη, την ακατανίκητη Δύναμη, την ακατάπαυστη θέληση για Ζωή... Τη Γυναίκα! Και όχι μία πολλές, πάρα πολλές. Που με το κέφι, τη ζωντάνια και προπάντων το χαμόγελό τους θα μας ζεσταίνουν τη ψυχή καθ' όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας μας. (Να) Σας χαιρόμαστε!!!

Ραντεβού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη λιμνούλα με τις χελώνες (λιγότερο από 1 χλμ πριν) στο Σκαλοχώρι. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 7,5 χλμ που θα διανύσουμε σε περίπου 3,30 ώρες.

Θα κινηθούμε βορειοδυτικά ανεβαίνοντας προς τον Προφήτη Ηλία στον οποίο θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε την ανυπέρβλητη ομορφιά του τοπίου. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς τη κατεύθυνση του Σκαλοχωρίου για να πάρουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο ξωκλήσι της περιοχής. Στη συνέχεια και κάτω από το ακούραστο βλέμμα των βελανιδιών θα φτάσουμε σε περιοχή με τελείως διαφορετικά στοιχεία… αιωνόβιους πλάτανους, ποτάμι, ρυάκια, καταρράκτες και νερόμυλους! Και επειδή πολύ θα θέλαμε να μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους, προνοήσαμε να μας συντροφεύσουν στη πεζοπορία μας αυτή άνθρωποι του χωριού αλλά και του "ΔΡΥΣ" Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου Λέσβου! Από εκεί και πάνω από λιθόστρωτα μονοπάτια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο Σκαλοχώρι.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Καλό θα ήταν να υπάρχει μια αλλαξιά παπούτσια ή / και κάλτσες στο σάκο σας. Δέντρα, νερά, καταρράκτες αλλά και πολικές θερμοκρασίες θα έχει το μενού της πεζοπορίας και για τους τολμηρούς… με το θερμόμετρο με το ζόρι να αγγίζει τους 6 θα δούμε αν σας βαστάει!!!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε (2) ταβέρνες της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τους ταβερνιάρηδες αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τους ταβερνιάρηδες για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!