Περιβάλλον

25/11/2023 - 07:35

Σάκης Αρναούτογλου: Την Κυριακή δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη Λέσβο

Μεγάλη προσοχή για τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής ζήτησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά μέχρι και την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρωί, τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά. Αλλά από τις 5 και 6 το απόγευμα και μετά ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος και θα έχουμε τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και στη βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν στα σύνορα χιονοπτώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις χιονοθύελλες όπως στην περιοχή της Φλώρινας. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ θα έχουμε χιόνια ακόμη και στα 400 - 500 μέτρα πέριξ της Θεσσαλονίκης. (Δείτε αναλυτικά τα υψόμετρα στο βίντεο που ακολουθεί).

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 12 χιόνια θα έχουμε στα βόρεια ανατολικά σύνορα, σε Θεσσαλία, δυτική Στερεά και ΒΔ Πελοπόννησο.

Από τις 12 το βράδυ έως και τις 3 τα ξημερώματα τα περισσότερα χιόνια θα κοπάσουν με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει τους 19 βαθμούς, τους 12 με 17 στα βόρεια και τους 23 στα νότια. Στα δυτικά τους 18 βαθμούς και στα ανατολικά τους 21 βαθμούς. Αλλά από το απόγευμα και μετά η θερμοκρασία θα πέσει από 10 έως και 14 βαθμούς.

Αναλυτικά η κακοκαιρία του Σαββάτου στην Επικράτεια (Ανά τρίωρα)

Στην Αττική, θα έχουμε λίγα σύννεφα το πρωί και από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ ομως θα έχουμε διάσπαρτες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. H θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε από το πρωί άστατο καιρό και από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν οι μπόρες και οι καταιγίδες και θα πέσουν τα πρώτα χιόνια, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και πάνω από 400μ. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς, ενώ προς το βράδυ η μέγιστη θα είναι 2 ή και 3 βαθμοί.

Την Κυριακή δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στη Λέσβο και τη Λήμνο, ενώ βροχές θα έχουμε στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα έχουμε νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και νέες χιονοπτώσεις.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!