Περιβάλλον

20/10/2023 - 09:25

Σημαντική ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων

 Ενημερώνουμε τους δημότες μας σχετικά με το πρόγραμμα περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων που εκτελείται από τα συνεργεία την Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης:

- Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα (παλαιά έπιπλα, στρώματα, κ.λπ.) αποτελούν ευθύνη αυτού που τα παράγει και θα πρέπει με μέριμνα του παραγωγού να οδηγούνται σε μέρος που θα του υποδείξει η Υ.Κ.Α.

- Για την περισυλλογή ογκωδών προϊόντων κλαδεμάτων από κηπευτικές εργασίες (κλαδιά κλπ), εφόσον ο όγκος τους είναι μικρός, ο παραγωγός υποβάλλει αίτηση απομάκρυνσης και κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας τα εναποθέτει την ημέρα, την ώρα και στο σημείο που θα καθοριστεί από την Υπηρεσία.

- Για την περισυλλογή προς ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ακολουθείται η διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου.

- Απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (μπάζα) που προέρχονται από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες, μικροεπισκευές κ.λπ. πρέπει να μεταφέρονται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, νομέα ή κατόχου του χώρου από τον οποίο προέρχονται από κατάλληλα αδειοδοτημένο μεταφορέα Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων και να παραδίδονται είτε στους ΧΥΤΑ είτε σε εγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας ή σε εγκεκριμένους χώρους αξιοποίησης ή διάθεσης, από τους οποίους εκδίδονται και τα κατάλληλα παραστατικά παράδοσης, όπως ορίζεται από την ΚΥΑ 36259/1757/10 (ΦΕΚ Β΄ 1312/10).

 

Σεβόμαστε το περιβάλλον.

Προσπαθούμε όλοι μαζί.

Κρατάμε την πόλη μας καθαρή.

 

Μοιράσου το άρθρο!