Περιβάλλον

29/01/2023 - 08:30

Στην επικράτεια της Αρχαίας Ερεσίας σε ηφαιστιογενές έδαφος η πεζοπορία του Ορειάς

Πεζοπορία από την Άγρα στα Μάκαρα και στην Αποθήκα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ήταν τόση η θετική ενέργειά μας που ούτε ο "γέρος" δε θέλησε να σταθεί εμπόδιο στο αρχικό πλάνο μας... και το Μουσείο περιηγηθήκαμε, και την πεζοπορία μας απολαύσαμε και ξεφαντώσαμε στο τρικούβερτο γλέντι που ακολούθησε! Και τώρα άρδην αλλαγή σκηνικού… μεταφερόμαστε στα ΝΔ του νησιού μας σε περιοχή με τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, που ανήκε στην επικράτεια της Αρχαία Ερεσίας και όπου εδώ και 3 χιλιετίες οι άνθρωποι "παλεύουν" με το πετρώδες ηφαιστιογενές έδαφος δημιουργώντας "έργα τέχνης" όπως αναλημματικούς τοίχους, Μυκηναϊκούς τάφους, αρχαϊκά πηγάδια, κ.ά. τα οποία και σκοπεύουμε να επισκεφθούμε / απολαύσουμε.


Ραντεβού την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 08:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στον περιφερειακό δρόμο κάτω από την Άγρα, στη διασταύρωση Μεσοτόπου - Μάκαρα. Από εκεί, με οδηγό την Πρόεδρό μας, Έλσα Εγγλεζοπούλου, θα κατευθυνθούμε προς τις "Πόρτες". Έπειτα θα περάσουμε από την Αγία Τριάδα, την περιοχή του Μέσαυρου, το Ροντάτσι για να φτάσουμε στα Μάκαρα. Από εκεί θα οδηγηθούμε στον Άγιο Παντελεήμονα για να καταλήξουμε (με ποικιλία επιλογών ως προς τον τρόπο) στην Αποθήκα. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.
Η διαδρομή θα είναι σχετικά εύκολη όμως μακρύτερης απόστασης, περίπου 13 χλμ, και μεγαλύτερης διάρκειας, περίπου 5 ώρες, απ' ότι συνηθίζουμε και δε θα είναι κυκλική.
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας. Κι όσο για τους τολμηρούς, δίπλα στη θάλασσα θα περπατάμε, κάπου θα βρείτε εσείς χρόνο (ειδικά στο τέλος της πεζοπορίας μας) να μας "εκπλήξετε" πάλι…


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδώ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην ​κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.


Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!