Περιβάλλον

20/03/2022 - 09:00

Στο Μεσότοπο.... το ροδότοιχο Λιβάδας, τα απομεινάρια αρχαίου οικισμού, το ρέμα Βούρκος και τα πολίμνια

το ροδότοιχο Λιβάδας, τα απομεινάρια αρχαίου οικισμού, το ρέμα Βούρκος και τα πολίμνια

ΔΕΗ

women

[Αυτήν την εβδομάδα είπαμε να μην αναφέρουμε καθόλου το όνομα εκείνου που μας έχει "κατσικωθεί" και δε λέει να μας αποχωριστεί με τίποτα… Χρώματα και ευωδιές αναμέναμε να "αισθανθούμε", αντ' αυτού δριμύτατο και ατελείωτο ψύχος! "Τον Μάρτη ξύλα φύλαγε, μην κάψεις τα παλούκια" που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας.] Σε τόπο ηφαιστιογενή μα κοσμοξάκουστο σας προσκαλούμε να πεζοπορήσουμε την προσεχή Κυριακή. Τόπο περίφημο για τη φιλοξενία των κατοίκων του, με ανεξάντλητη λαϊκή παράδοση, ιδιαιτέρως ονομαστό και για τις εκδηλώσεις, τη μουσική, το χορό και τα γλέντια του. Τόπος ανά"Μεσα" σε 2 άλλους τόπους (Άγρα και Ερεσό). Μεσότοπος.

Ραντεβού την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη πετρόχτιστη πλατειούλα με τη βρύση (στον πλάτανο), 1,5 χλμ πριν φτάσουμε στο Μεσότοπο. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται σχετικά εύκολη και δε θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε απόσταση 4-5 χλμ σε περίπου 3 ώρες.

Θα κινηθούμε σχεδόν αποκλειστικά σε αγροτικό δρόμο εκκινώντας από περιοχή που είναι ο λατρευτικός χώρος της Παναγίας στη Λιβάδα, θα αντικρίσουμε το ροδότοιχο Λιβάδας, θα περάσουμε κοντά από απομεινάρια αρχαίου οικισμού της περιοχής, θα ανεβούμε σε ύψωμα για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα, θα κινηθούμε πάνω από το ρέμα Βούρκος για να απολαύσουμε τα πολίμνιά (σχηματισμοί) του και θα κλείσουμε το πεζοπορικό κομμάτι της ημέρας περνώντας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Δε βλέπουμε πως θα βρείτε τρόπο να εκφράσετε την τόλμη σας οι τολμηροί μιας και ακόμα και τα δέντρα σπανίζουν στην περιοχή (άκουσον άκουσον! τι άλλο θα χρειαστεί να γράψουμε για εσάς δε ξέρω!), μήπως λοιπόν να κάνετε κράτει αυτήν την Κυριακή ενόψει και της Εκδρομής μας που κατέφθασε; Αν άσκοπα γράφουμε ας μας ενημερώσετε παρακαλώ, όχι τίποτ' άλλο αλλά μαζί με τα υπόλοιπα αγαθά ακρίβυνε και το μελάνι!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Μοιράσου το άρθρο!