Περιβάλλον

28/11/2021 - 09:30

Θα εξερευνήσουμε και δύο σπήλαια.... Πεζοπορία στα Μιστεγνά με τον Ορειάς

Αφήνοντας πίσω μας το γραφικό Ακράσι σκεφτήκαμε πως θα θέλαμε να ζήσουμε κάτι "άλλο". Κάτι διαφορετικό! Κάτι που ελάχιστοι θα είχαν την ευτυχία / τύχη να αντικρίσουν / ανακαλύψουν. Κάπου "Μυστικά"! Δεν θα είναι εύκολο όμως. Ναι, θα έχει και εύκολα κομμάτια με αγροτικούς δρόμους, πλακόστρωτα μονοπάτια πλημμυρισμένα με χρυσοκίτρινα φύλλα, πέρασμα μέσα και γύρω από στρέμματα ελαιώνες και πυκνά πευκοδάση. Θα βρούμε στο διάβα μας και βρύσες ξεχασμένες από το χρόνο και αγέρωχα ξωκλήσια. Όμως θα πρέπει να ανέβουμε βουνό! Κυριολεκτούμε! Με κλίση! Αρκετά έντονη! Τίποτα τραγικό όμως, που να μας αποτρέψει από το να φτάσουμε στο κάτι "άλλο" που σας έχουμε ετοιμάσει γι' αυτήν την εβδομάδα.  Θα εξερευνήσουμε σπήλαιο! Και όχι ένα αλλά δύο! Σας προσκαλούμε σε πεζοπορία στα Μιστεγνά!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 09:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στα Μιστεγνά (κεντρική είσοδος). Η διαδρομή θα είναι κυκλική, μέτριας δυσκολίας. Θα πεζοπορήσουμε περίπου 10 χλμ σε περίπου 3,30 ώρες. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας, αδιάβροχο και φακό!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!