Περιβάλλον

12/10/2022 - 06:47

Το θεματικό πάρκο στην Ερεσό ξαναχτυπά...

Ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Σπιλάνη, μάθαμε πως  σήμερα 12-10-2022, η Περιφέρεια προχωράει σε ψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Δυτικής Λεσβου. Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και η Δημιουργία Θεματικού Πάρκου- Χώρος Ιστορικής Μνήμης στην τοποθεσία Αφεντέλλι. 

Να λοιπόν, που ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! (και η Ιστορική Μνήμη επανέρχεται...Θυμάστε τις μακέτες πριν λίγο καιρό, δεν υπήρχε τίποτα σχετικό). 

- Όταν εκκρεμούν δικαστήρια στην γειτονική ιδιοκτησία Καραγιάννη κατά της σχεδιαζόμενης τσιμεντοποίησης με μανδύα επένδυσης.

- Όταν εκκρεμεί η διαδικασία επαναχάραξης που θα ακυρώσει το εγκληματικό ΦΕΚ 36.

- Όταν έχει ζητηθεί να μην γίνει καμια παρέμβαση από το δρόμο και κάτω μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναχάραξη κι ο χωρικός σχεδιασμός.

- Ενώ η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και οι επισκεπτες το έχουν απορρίψει. 

- Όταν έχουν προταθεί 2 άλλες θέσεις, ώστε να μη χαθεί το έργο και να εκπληρώνει και πολύ καλύτερα το σκοπό του ( αν βέβαια είναι αυτός!). 

- Όταν το ΦΕΚ 181/19 που ορίζει την παραλία Ερεσού ως τοπίο Διεθνούς Αξίας ,ζήτα καμιά επέμβαση στο τοπίο.

- Όταν ο Δήμαρχος κ. Βέρρος έχει δηλώσει ότι η παραλία θα μείνει αδόμητη-κι ως μηχανικός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Όταν λοιπόν όλα αυτά εμμονικά απορρίπτονται...

  • Αναρωτιόμαστε ποιά κίνητρα ωθούν τον ΔΔΛ να προωθεί αυτό το, αμφιλεγόμενο για το συγκεκριμένο σημείο, έργο με τέτοιο ζήλο κι επιμονή ;
  • Καλούμε όλους τους περιφερειακούς Συμβούλους να μην εγκρίνουν το έργο στη συγκεκριμένη τοποθεσία. 

Η θέση μας είναι πάντα η ίδια: 

Καμία παρέμβαση από το δρόμο και κάτω μέχρι την επαναχάραξη και το χωρικό σχεδιασμό.

 

Ούτε βήμα πίσω!

 

 

Πρωτοβουλία Ερεσού - Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος

 

Μοιράσου το άρθρο!