Περιβάλλον

20/12/2022 - 07:47

Τι συμβαίνει με το φωτισμό στη Μυτιλήνη

Δέκτης παραπόνων έγινε τις τελευταίες ημέρες η ΕΡΤ Αιγαίου για τον ελλιπή φωτισμό στην πόλη της Μυτιλήνης και κυρίως μέσα σε γειτονιές. Οι πολίτες αναφέρουν, ότι έχουν επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Μυτιλήνης, αλλά δεν αντικαθίστανται καμένοι λαμπτήρες και τα προβλήματα παραμένουν.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο εντεταλμένος σύμβουλος στο αυτοτελές τμήμα δημοτικού φωτισμού Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου αναγνώρισε, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις αποκατάστασης και δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες το λιγοστό προσωπικό θα ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχαν λάμπες, αλλά έγινε προμήθεια και υπάρχει επάρκεια αυτή τη στιγμή, ενώ τα μόλις δύο συνεργεία από την αρχή του Δεκέμβρη ασχολούνταν με τον στολισμό στο δήμο και δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των δημοτών, είπε ο κ. Ζαφειρίου.

 

Αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων με λάμπες τύπου LED σε όλη την πόλη, που θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενε ημέρες ξεκινά η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την πόλη και τα χωριά της Μυτιλήνης καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης ενώ καταλαμβάνουν και πολύτιμες θέσεις στάθμευσης κυρίως στην πόλη. Τα οχήματα θα οδηγούνται στην ανακύκλωση όταν παρέλθει ο χρόνος π[ου δίδεται στους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν σε ιδιωτικό τους χώρο τα οχήματα αυτά.

Το τηλέφωνο της δημοτικής υπηρεσίας φωτισμού για βλάβες είναι 2251350505.

 

Μυρσίνη Τζινέλλη/ ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!