Περιβάλλον

19/03/2023 - 09:00

Την Κυριακή 19 Μαρτίου θα δούμε την Μορφή της Ίσσας ... και τα Παράκοιλα!

Πεζοπορία από Παράκοιλα προς Ίσσα την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ο γέρο Χειμώνας είναι ακόμα εδώ! Πεισματάρης καθώς είναι βάλθηκε να κλέβει από το χρόνο της κυρα Άνοιξης μη θέλοντας να πάρει τη θέση του στο παρασκήνιο. Με όπλα του το δριμύ ψύχος και την (ομολογουμένως υπεραπαραίτητη) βροχή δε μας επέτρεψε να ανταμώσουμε τις προηγούμενες εβδομάδες. Φαίνεται όμως να μπέρδεψε τις ημέρες αυτήν την εβδομάδα και η βροχή έρχεται νωρίτερα απ' ότι σχεδίαζε!

Κι εμείς, δράττοντας την ευκαιρία, υλοποιούμε τα δικά μας σχέδια για να απολαύσουμε το ανυπέρβλητης ομορφιάς τοπίο βόρεια των Παρακοίλων. Και για να σας εξάψουμε την περιέργεια, ένα αίνιγμα το οποίο ταιριάζει "γάντι" στην "περίσταση"… "Είναι μακρύ σαν άντερο και τελειωμό δεν έχει. Τι είναι;" Την απάντηση θα τη ζήσουμε στην πεζοπορία αυτή (αν δεν αντέχετε ως τότε συνεχίστε να διαβάζετε ως το τέλος την ανακοίνωση)!


Ραντεβού την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 9:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στην είσοδο των Παρακοίλων. Εκεί θα χωριστούμε σε 2 ομάδες για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να επιλέξουμε επιθυμητό ρυθμό και δυσκολία που να συνάδει και με τις ικανότητες / θέλησή μας!
Με οδηγούς μας τον Δαμιανό Σταθάκη (Ομάδα Δ) και την Πρόεδρό μας Έλσα Εγγλεζοπούλου (Ομάδα Ε), με τελείως διαφορετικό ρυθμό, θα διασχίσουμε τα Παράκοιλα για να συναντήσουμε την αρχή του μονοπατιού που θα μας οδηγήσει στο Παλιόκαστρο της Ίσσας. Αφού θαυμάσουμε τη χαραγμένη πάνω στα βράχια Μορφή της Ίσσας και περπατήσουμε το ομώνυμο οροπέδιο, με παρέα μας την εκπληκτικής ομορφιάς θέα του Κόλπου και διαμέσου αγροτικών δρόμων θα ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας στα Μάλαθρα.


Η διαδρομή θα είναι διάρκειας 3,5-4 ωρών, απόστασης περίπου 8 χλμ και για τις 2 ομάδες και ΔΕ θα είναι κυκλική. Της Ομάδας Δ θα είναι δύσκολη με ταχύ ρυθμό και λιγοστές, ολιγόλεπτες στάσεις. Της Ομάδας Ε θα είναι μέτρια με τον γνωστό μας ρυθμό και με αρκετές στάσεις για ξεκούραση.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Κι όσο για τους τολμηρούς… ε τολμηροί είστε "εκπλήξτε" μας γι' ακόμα μια φορά!


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδώ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην ​κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.


("Το ατελείωτο "μπαλκονάτο" μονοπάτι της Ίσσας")
Καλή μας αντάμωση!

 

 

Δείτε και σχετικό βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!