Περιβάλλον

16/02/2024 - 08:57

Τώρα έχουμε επιπλέον λόγους να πάμε στον καταρράκτη Μαν' κάτσα

Βελτίωση του περιβάλλοντος στον καταρράκτη Μαν' κάτσα από τον Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου, «Ηλιαχτίδα».

Ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου, «Ηλιαχτίδα» ανέλαβε με υπευθυνότητα και αγάπη τη βελτίωση του περιβάλλοντος στον καταρράκτη Μαν' κάτσα.

Κατασκεύασε και τοποθέτησε ξύλινα κάγκελα στα πέτρινα σκαλοπάτια, καθαρίζοντας και ισιώνοντάς τα για ευκολότερη πρόσβαση σε όλους. 

Πρόσθεσε πινακίδες για τη διευκόλυνση των επισκεπτών να εντοπίσουν τον καταρράκτη ενώ επισκεύασε το παγκάκι για την ξεκούραση των φυσιολατρών, προσφέροντας τους επιπλέον τη δυνατότητα για οργάνωση πικ- νικ.

δδ

Με αποκλειστικά δικά του έξοδα, ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός σύλλογος Μανταμάδου «Ηλιαχτίδα» προέβη σε αυτές τις βελτιώσεις, αποδεικνύοντας πως οι συλλογικότητες αποτελούν κινητήριο δύναμη για θετικές αλλαγές.

Υπογραμμίζεται η σημασία στήριξης από τους φορείς για τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν τη σχέση της κοινότητας με το περιβάλλον της. Έτσι, κάθε επισκέπτης δύναται να ανακαλύψει και την πλούσια βιοποικιλότητα και την αισθητική και φυσιολατρική αξία που προσφέρει ο καταρράκτης Μαν' κάτσα.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει μόνο περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά αποτελεί και έκφραση αγάπης για τη φύση και τον τόπο μας. Με σύνθημα: «Αγαπάμε τη φύση και τον Μανταμάδο, επιθυμούμε να τον γνωρίσετε όλοι» δείχνουμε τη δέσμευσή μας να καθιερώσουμε τον τόπο μας ως φυσιολατρικό προορισμό, εύκολα προσβάσιμο και πάντα με σεβασμό προς τη φύση και το τοπίο μας.

Επιπλέον, ο ποταμός απαλλάχτηκε από ξερόκλαδα και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια καθαρισμού.

 

Ωστόσο, καλούμε επίσης τους επισκέπτες να προσέχουν, ώστε κατά την αναχώρησή τους να μην αφήνουν πίσω τους σκουπίδια, προστατεύοντας έτσι το φυσικό περιβάλλον και διατηρώντας το ανέπαφο για τις επόμενες γενιές.

δδ

δ

Μοιράσου το άρθρο!