Περιβάλλον

22/03/2012 - 15:58

Έπεσαν υπογραφές για αποκατάσταση ΧΑΔΑ και "μονοπάτια"

yle="text-align:justify;"> 

Σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής όρων ένταξης της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Λέσβου στις θέσεις: «Ουτζά – Λεμονού» Μυτιλήνης και «Χαλκέλια» Πλωμαρίου», σε συνέχεια της πρότασης που υπεβλήθη από το Δήμο Λέσβου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και έλαβε θετική γνωμοδότηση, από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης. Η εγκεκριμένη πρόταση αφορά στη χρηματοδότηση σύνταξης των απαραίτητων μελετών και της εκτέλεσης του έργου, συνολικού ύψους 3.415.000ΕΥΡΩ.

Επίσης, ο Δήμαρχος υπέγραψε σήμερα την Απόφαση Αποδοχής Όρων του έργου «Επέκταση και βελτίωση δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών Δήμου Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 345.680,00 € που υπέβαλλε επιτυχώς ο Δήμος Λέσβου, στο  Πρόγραμμα  «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α 2007-2013).

Μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, επιδιώκεται η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, στο πλαίσιο της βελτίωσης της επισκεψιμότητας του νησιού και της διασύνδεσης με επιχειρηματικές δραστηριότητες, που ασκούνται μέσω  του τουρισμού. Ένα σωστά οργανωμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών σε συνάρτηση με το περιβάλλον και στον πολιτισμό της Λέσβου, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο άσκησης τουριστικής πολιτικής. Δίνει βάθος στο τουριστικό προϊόν, προσφέροντας επιπλέον επιλογές στον τουρίστα-παραθεριστή, καθιστώντας τον έτσι, επισκέπτη-περιηγητή μιας περιοχής. Δίνει δυνατότητες να προσελκυθεί ένας απαιτητικότερος τουρίστας-ταξιδευτής ο οποίος ενδεχομένως να έχει και ειδικά ενδιαφέροντα, (οικολογικά, ιστορικά, θρησκευτικά, γεωλογικά).

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους του Δήμου μας και τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι κοπίασαν για να φέρουν σε πέρας αυτά τα έργα, υπερνικώντας μεγάλες γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες, ώστε σύντομα οι συνδημότες μας να απολαύσουν την εξυπηρέτησης των αναγκών τους από την εκτέλεση και λειτουργία των σημαντικών αυτών έργων. «Και όλα αυτά, τη στιγμή κατά την οποία μερίδα της αντιπολίτευσης, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με ψευδείς ισχυρισμούς αντιπολιτεύεται «στα τυφλά», το πολυποίκιλο έργο της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται καθημερινά από τις θετικές εξελίξεις και την παραγωγή χειροπιαστού έργου», τόνισε ο κ. Βουνάτσος.

Μοιράσου το άρθρο!