Περιβάλλον

26/05/2011 - 13:59

Μελέτες ύδρευσης αποχέτευσης για Πολιχνίτο και Λουτρά

Εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη 24 Μαίου 2011 από το Τεχνικό Περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη του έργου «Ύδρευση-Αποχέτευση Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Πολιχνίτου, Βρίσας, Βατερών». Στη συνέχεια η μελέτη αυτή θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου προς έγκριση και κατόπιν θα αποσταλεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς οριστική ένταξη χρηματοδότησης ύψους 13.500.000 Ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η θετική αυτή εξέλιξη της επέκτασης του παραπάνω έργου για να καλύψει τις ανάγκες των λυμάτων και της Βρίσας και της τουριστικής περιοχής των Βατερών, ώστε να ολοκληρωθεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της περιοχής, αποτελεί επιτυχία της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βατός με τη συνοδεία της μελετήτριας του έργου, μηχανικού Μαρίας Τουρβαλή, είχαν μεταβεί τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα και συμμετείχαν σε συνεδρίαση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Καθηγητή Ανδρέα Ανδρεαδάκη, πετυχαίνοντας τη θετική αυτή εξέλιξη. Άλλως, το έργο θα έμενε ημιτελές, μόνο για τα λύματα του Πολιχνίτου.

-----------------------------------------------------------

Υπογράφηκε και υποβλήθηκε χθες Τετάρτη 25 Μαίου 2011 από τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Φ. Βουνάτσο, η αίτηση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της πράξης με τίτλο «Κατασκευή δικτύων Αποχέτευσης στη Σκάλα Λουτρών», προϋπολογισμού δαπάνης 890.563,80 Ευρώ.

Επίσης, χθες υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Λέσβου και υποβλήθηκε στην ως άνω Αρχή πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή δικτύων Ύδρευσης στη Σκάλα Λουτρών» προϋπολογισμού δαπάνης 314.618,00 Ευρώ.

Τα δύο αυτά έργα έχουν αυτονόητη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή της Σκάλας Λουτρών, είναι πλέον ώριμα έχοντας όλες τις νόμιμες μελέτες και εγκρίσεις και είναι βέβαιο ότι η ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή θα εγκρίνει την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ (4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης).

Μοιράσου το άρθρο!