Περιβάλλον

10/06/2011 - 20:22

Πρόταση από το Γ. Πάλλη για τη διαχειρίση σκουπιδιών σε Πέτρα-Μήθυμνα

Η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πορείας» μεταφέροντας την αγωνία πολλών συμπολιτών μας και εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ανησυχία της για την διαχείριση των απορριμμάτων, κατέθεσε την ακόλουθη αίτηση προς τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου:   

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 18 Φεβρουαρίου 2011 επιστολής μας και μετά από νέα δημοσιεύματα στον τύπο και καταγγελίες πολιτών, επανερχόμαστε στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιοχή Πέτρας – Μήθυμνας.

Από τις 18 Φεβρουαρίου 2011 σας είχαμε επισημάνει το ζήτημα της έλλειψης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή και τα προβλήματα που θα πολλαπλασιαζόντουσαν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε καθώς όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που σας κοινοποιούμε με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι παρατηρείται το φαινόμενο:

Α. Ελεύθερης απόθεσης απορριμμάτων στα όρια του οικισμού της Πέτρας, γεγονός όπου εκτός των άλλων επιπτώσεων ενέχει τον κίνδυνο πυρκαγιάς όπως βλέπετε και στη συνημμένη φωτογραφία με ημερομηνία λήψης την 12η Μαΐου 2011. Αντίστοιχα φαινόμενα ελεύθερης απόθεσης απορριμμάτων με σκοπό την πρόχειρη «αποθήκευση» τους μέχρι τη μεταφορά στο ΧΥΤΑ, μας έχουν αναφερθεί και για την περιοχής της Καλλονής.

Β Χρήσης του δημοτικού χώρου στάθμευσης του Μολύβου ως πρόχειρου σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με τη χρήση κοντέινερ μεταφοράς λίγα μόλις μέτρα από σπίτια και επιχειρήσεις πολιτών του Μολύβου. Οι φωτογραφίες που σας κοινοποιούμε είχαν ημερομηνία λήψης την 1 Ιουνίου 2011. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης λύσης για τη μεταφόρτωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ αλλά η συγκεκριμένη θέση κρίνεται εξόχως προβληματική λόγω της άμεσης γειτνίασης με κατοικίες αλλά και την οπτική επαφή που υπάρχει με το βόριο τμήμα τους οικισμού του Μολύβου.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου Λέσβου για την πρόθεση της Δημοτικής αρχής για την επίλυση του ζητήματος και  τις ενέργειες που προτίθεστε να αναλάβετε προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

  «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» Γιώργος Πάλλης    

Μοιράσου το άρθρο!